Поділитись:

Посольство США закликало своїх громадян негайно виїхати з України (відео)

Вівторок, 23 серпня 2022, 10:45
Посольство США закликало своїх громадян негайно виїхати з України (відео)

Посольство Сполучених Штатів Америки закликає громадян США, які перебувають в Україні, покинути країну у зв'язку з підвищеною загрозою ракетних ударів по цивільній інфраструктурі України та урядових об'єктах найближчими днями.

Про це йдеться у заяві посольства Сполучених Штатів в Україні.

«Держдепартамент володіє інформацією, що Росія нарощує зусилля для завдання ударів по цивільній інфраструктурі України та урядових об'єктах найближчими днями. Російські удари по Україні становлять постійну загрозу для мирних жителів та цивільної інфраструктури. Посольство США закликає американських громадян покинути Україну зараз, використовуючи доступні приватні варіанти наземного транспорту, якщо це безпечно», – йдеться в заяві.

Раніше агентство Reuters з посиланням на заяву американського чиновника повідомило, що Росія планує незабаром здійснити нові напади на цивільну інфраструктуру України та державні об’єкти.

«У нас є інформація про те, що Росія посилює зусилля для нанесення ударів по цивільній інфраструктурі та урядових об’єктах України найближчими днями. Враховуючи послужний список Росії в Україні, ми стурбовані триваючою загрозою, яку російські удари становлять для цивільного населення та цивільної інфраструктури», – цитують його заяву в агентстві.

Чиновник повідомив, що ця заява ґрунтується на даних розвідки США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів