Поділитись:

Чому інвестори не "йдуть" на Волинь

Неділя, 18 грудня 2016, 21:00

У Волинській обласній державній адміністрації розповіли, чому виникають проблеми із залученням іноземних інвестицій в регіон.

Відмови обумовлені рядом чинників. Про це у коментарі Діловому виданню Волині "Конкурент" розповів начальник управління розвитку, інвестицій та європейської інтеграції Волинської ОДА Юрій Кресак.

Як зазначив посадовець, на рішення європейців впливають: загальноєвропейська економічна криза, часті зміни у законодавстві України, повільні темпи приватизації, оскільки іноземні інвестори, банки та фінансові організації при вкладанні коштів у інвестиційні проекти віддають перевагу приватним підприємствам, невирішеність питання щодо надання у приватну власність земельних ділянок під об'єкти, що приватизуються.

Також серед причин високі темпи інфляції та низький рівень розвитку інфраструктури, яка могла б забезпечити швидкий оперативний зв'язок України з іншими країнами.

Нагадаємо, що раніше під час "міжнародної" комісії Волиньради, Юрій Кресак повідомив про відмову двох інвесторів співпрацювати з Волинню, через відсутність логістичного центру.

"Переговори з компаніями тривають, а потенційні інвестори просять, поки-що, не надавати інформації про їхній хід", – підкреслив керівник.

Надрукувати
мітки:
коментарів