Поділитись:

Лучан запрошують долучитись до обговорення перейменування вулиць

Понеділок, 19 грудня 2016, 11:36
Лучан запрошують долучитись до обговорення перейменування вулиць

У Луцькраді склали список нових назв вулиць, які підпадають під закон про декомунізацію, і закликають лучан до громадського обговорення окремих з них.

У міській раді розглянули можливі варіанти нових назв ще для шести вулиць. Про це йшлося 19 грудня під час засідання комісії з впорядкування назв вулиць міста.

Відтак комісія обговорила можливі варіанти щодо перейменування вулиці Молодогвардійська (район Цукрового заводу) і зупинилась на назві Межова. Тим паче, що мешканці також не проти такої назви.

Вулицю Островського запропонували перейменувати на Повстанську. Що ж до вулиці Федорова, то спочатку була пропозиція перейменувати її на вулицю Святого Миколая. Однак депутат Луцькради Павло Данильчук сказав, що не годиться так називати вулицю у спальному районі міста. Від нього надійшла пропозиція переназвати цю вулицю на Воїнів-добровольців, і члени комісії підтримали.

Жваву дискусію викликала пропозиція перейменувати вулицю Ярощука на вулицю Святого Миколая. Присутній мешканець вулиці Ярощука сказав, що жителі проти перейменування. Однак, якщо вже й перейменовувати цю вулицю, то, з його слів, було б доцільніше повернутись до попередньої назви і знову назвати її на честь польського художника Яна Матейка.

Відтак комісія зупинилась на таких варіантах назв вулиць:

Вулиця Корнійчука - Валерії Новодворської;

Панфілова – Повстанська;

Островського - Сірої дивізії;

Ярощука - Святого Миколая;

Федорова – Воїнів-добровольців;

Шевцової - Новоброварна.

Також комісія вирішила, що щодо запропонованих іменних назв вулиць проведуть громадське обговорення. Тому кожен мешканець міста може висловили свою пропозицію та думку з цього приводу і надіслати у відділ секретаріату Луцькради будь-які зауваження чи ідеї.

Надрукувати
мітки:
коментарів