Поділитись:

У Нацбанку з'ясовують, кому належить "Приват24"

Понеділок, 19 грудня 2016, 13:35
У Нацбанку з'ясовують,  кому належить «Приват24»

Отримало держава у власність інтернет-банкінг "Приват24" разом з націоналізацією "Приватбанку", поки не зрозуміло.

На брифінгу голови Національного банку Валерії Гонтаревої журналіст LB.ua поставив відповідне питання, пославшись на інформацію в ЗМІ, що "Приват24" був виділений в окрему компанію, – пише видання.

"Що стосується системи "Приват24". Зараз команда Національного банку і команда Фонду гарантування, це більше 100 чоловік, перебувають в Приватбанку в Дніпрі. І власність на всі програми, на все програмне забезпечення, на всі основні фонди цього банку ми будемо визначати, де перебуває" , – відповіла Гонтарєва.

На питання, чи належить система "Приват24" "Приватбанку", Гонтарева не змогла дати відповідь. Однак вона зазначила, що інтернет-сервіси інших українських банків не особливо відрізняються.

"Якщо ви подивитеся на "Ощад24", або на "Райффайзен24", або на "Альфа24", може, ви і знайдете (в "Приват24") більше додаткових сервісів, але вони не дуже відрізняються. Це маркетинговий хід, що "Приват24" – найкраща програма в світі", – зазначила глава Нацбанку.

Натомість перший заступник голови правління Приватбанку Олег Гороховський в коментарі у фейсбуці написав, що "Приват24" тепер належить державі.

Нагадаємо, уряд України 18 грудня ухвалив рішення про націоналізацію Приватбанку. Найбільший банк країни перейде в 100 % державну власність. Приватні акціонери Приватбанку звернулися до уряду з пропозицією, щоб держава в інтересах клієнтів банку стало його повним власником.

Найбільшими акціонерами Приватбанку були дніпропетровські бізнесмени Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов.

Надрукувати
мітки:
коментарів