Поділитись:

ІТ-проекти з Луцька змагатимуться за 2 мільйони гривень

Вівторок, 20 грудня 2016, 10:49
ІТ-проекти з Луцька змагатимуться за 2 мільйони гривень

Електронна база даних ідентифікованих тварин, паспорт доріг, відкрита безплатна онлайн-платформа з підготовки до ЗНО та сервіс "Ефективні державні підприємства" – це ті стартапи, які під час Креативного вікенду EGAP Challenge у Луцьку стали на крок ближчими до фінансування.

Адже саме вони стали переможцями відбору у Луцьку й отримали шанс поборотися за 2 мільйони гривень у Києві, – повідомляють організатори.

Впродовж двох неймовірно насичених днів 17-18 грудня 25 команд представили власні ІТ-ідеї, що стосувалися впровадження електронних сервісів у сфері освіти, агропромисловості, екології та інфраструктури. Протягом першого дня вікенду, 17 грудня, учасники презентували свої проекти перед менторами та експертами, а також отримували від них поради та рекомендації.

ІТ-проекти з Луцька змагатимуться за 2 мільйони гривень

Утім, вже після першого дня спілкування з менторами декілька команд "зійшли з дистанції" та вирішили не заявляти проекти під час фінальних презентацій.

Тож кінцеві версії своїх ідей презентували 15 команд.

Нагадаємо, що у Луцьку Креативний вікенд EGAP Challenge відбувся вже вдруге. EGAP Challenge є спільною ініціативою Державного агентства з питань електронного урядування, Фонду Східна Європа, Фонду Innovabridge та інших партнерів у рамках реалізації програми EGAP. Фінансується Швейцарською конфедерацією та реалізується за підтримки Прем'єр-міністра України. Проект спрямований на розробку та впровадження інноваційних сервісів у сфері електронної демократії: від сервісів для громадян та бізнесу до засобів протидії корупції та підвищення прозорості органів влади.

До слова, Волині неабияк пощастило бути платформою для втілення ідей EGAP Challenge. Адже проект реалізується у чотирьох містах України: Вінниця, Одеса, Дніпро та Луцьк.

Надрукувати
мітки:
коментарів