Поділитись:

У Давосі сьогодні відкривається Всесвітній економічний форум

Середа, 20 січня 2016, 09:22

Всесвітній економічний форум, на якому будуть і лідери України, зокрема Президент України Петро Порошенко, міністр фінансів Наталія Яресько та київський мер Віталій Кличко, відкривається сьогодні у Давосі.

Головними темами цього року будуть "четверта промислова революція", що означає поєднання класичної промисловості з цифровими технологіями, шляхи розв'язання нагальних гуманітарних проблем, зокрема надання допомоги біженцям, і причини масового потоку мігрантів.

Президент України Петро Порошенко 20–22 січня братиме участь у Всесвітньому економічному форумі у Давосі. Про це пише видання ForbesУкраїна.

Планується, що глава держави візьме участь у неформальних засіданнях світових економічних лідерів на теми "Імперативи на 2016 рік" і "Боротьба з гібридними загрозами".

Програмою візиту також передбачено проведення президентом України низки двосторонніх зустрічей, зокрема з директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард, президентом Міжнародного комітету Червоного Хреста Петером Маурером, прем'єр-міністром Королівства Нідерланди Марком Рютте, а також із провідними представниками міжнародних ділових та інвестиційних кіл.

Раніше міністр фінансів України Наталія Яресько повідомила про початок свого робочого візиту до Давосу.

Вона також зустрінеться з іноземними колегами-міністрами фінансів інших країн, а також з керівництвом міжнародних фінансових організацій-партнерів України (МВФ, ЄБРР, ЄІБ, IFC). Усього планується 15 робочих зустрічей.

Мер Києва Віталій Кличко виступить під час дебатів у рамках Всесвітнього економічного форуму, який відбудеться в швейцарському Давосі 20–22 січня.

Кличко виступить під час дебатів "Душа міста" й інформаційної зустрічі світових економічних лідерів "Протистояння гібридним загрозам". Крім того, Кличко візьме участь у панелі "Стимулювання інновацій у містах", відвідає дискусію "Нове економічне бачення для України" і захід, який традиційно організовує американське видання Washington Post, йдеться в повідомленні.

Також Кличко візьме участь в українському сніданку в Давосі та проведе низку двосторонніх зустрічей із представниками міжнародного співтовариства.

Всесвітній економічний форум (ВЕФ) – міжнародна неурядова організація, заснована в Женеві, діяльність якої спрямована на розвиток міжнародної співпраці. Місією організації є "прагнення до поліпшення стану світу шляхом залучення бізнесу, політичних, академічних та інших лідерів суспільства до формування глобального, регіонального, галузевого порядку денного".

Щорічна зустріч під егідою Форуму проводиться в Давосі (Швейцарія), крім того, Форум є організатором ділових заходів у різних країнах. Зустріч об'єднує близько 2500 найвищих керівників бізнесу, міжнародних політичних лідерів, вибраних інтелектуалів і журналістів, щоб обговорити найактуальніші питання, які стоять перед світом.

Надрукувати
мітки:
коментарів
05 лютого 2024
01 грудня 2023
06 листопада 2022
20 жовтня 2022
16 жовтня 2022
15 серпня 2022
13 липня 2022
25 червня 2022
31 травня 2022