Поділитись:

ТОП - 20 кадрових призначень на Волині у 2016 році

Вівторок, 27 грудня 2016, 21:00

Кадрові пасьянси на Волині упродовж 2016 року були досить цікавими. Хтось приходив на свою посаду тихо й починав працювати. Хтось займав посаду, потім звільнявся, а потім знову її очолював. А чиїсь призначення викликали не те що хвилю емоцій та скандалів, а й збирали цілі мітинги як під стінами "білого дому" Волині, так і під Кабінетом Міністрів у столиці.

Нині ж, зайнявши свої нові або "старі" крісла, вони працюють і керують. Однак чи втримаються ці керівники у своїх теплих кабінетах у 2017 році – час покаже. Бо все частіше життєва практика доводить: сьогодні ти "на коні", а завтра йдеш на пенсію.

Отож, Конкурент пропонує згадати найяскравіші кадрові призначення на Волині упродовж 2016 року.

Лютий

29 лютого – голова Волинської ОДА Володимир Гунчик оголосив на одній із оперативних нарад, що на посаду начальника Головного територіального управління юстиції у Волинській області призначено Валентина Кухарика. Відповідним наказом Міністра юстиції від 23 лютого Кухарика перевели з посади начальника Управління державної виконавчої служби на посаду начальника управління юстиції у Волинській області зі збереженням 6-го рангу державного службовця.

Валентин Кухарик><span class=Валентин Кухарик

Березень

24 березня – Президент України своїм розпорядженням призначив Миколу Пархомука головою Любомльської райдержадміністрації.

Микола Пархомук><span class=Микола Пархомук

Довідково:

Микола Олександрович Пархомук народився 11 березня 1959 року в селі Лисняки Любомльського району Волинської області.

З 2000 року – директор ТзОВ "Фірма Промінь" ЛТД (м.Любомль Волинської області).

***

31 березня - Володимир Гунчик представив голову Ратнівської районної державної адміністрації Андрія Харламповича.

Андрій Харлампович><span class=Андрій Харлампович

Довідково:

Харлампович Андрій Адамович народився 24 квітня 1981 року в смт. Ратне, Ратнівського району Волинської області. З 1998 по 2004 рік навчався у Волинському державному університеті імені Лесі Українки, де отримав повну вищу освіту за спеціальністю "Політологія" та здобув кваліфікацію політолога, викладача політології.

З липня 2006 року працював виконавчим директором ТзОВ "Ваш вибір техно".

З травня 2012 року по 2014 рік займався підприємницькою діяльністю.

З 2006 по 2011 рік був депутатом Ратнівської районної ради Волинської області.

З січня 2015 року – радник голови Волинської ОДА.

***

 

29 березня – Луцький міський голова Микола Романюк підписав розпорядження та призначив головного інженера Луцького підприємства електротранспорту Ігоря Грицюка директором. Варто зазначити, що на цю посаду було 4 претенденти. Однак Грицюку вдалося їх обійти і зайняти крісло директора ЛПЕ. Перед тим міський голова звільнив керівника Луцького підприємства електротранспорту Ігоря Домбіка, який там не пропрацював і року. Щоправда, працівники підприємства протестували проти призначення Грицюка й подали позов до суду про скасування результатів конкурсу на призначення його директором ЛПЕ.

Ігор Грицюк><span class=Ігор Грицюк

Довідково:

Грицюк Ігор Вікторович народився 26 лютого 1986 року у селі Підбереззя Горохівського району. Освіту здобув у Луцькому національному технічному університеті (спеціальність "Автомобілі та автомобільне господарство") та МАУП (спеціальність "Фінанси").

Квітень

4 квітня – відповідно до наказу ДФС України, Світлану Савчук призначено на посаду начальника Головного управління ДФС у Волинській області. Втім вже в жовтні стілець під керівницею захитався. Депутати Волинської облради звернулись до Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана та голови Державної фіскальної служби Романа Насірова з проханням звільнити її.

Світлана Савчук><span class=Світлана Савчук

Довідково:

Світлана Савчук здобула економічну освіту спеціаліста з обліку, контролю та аналізу господарської діяльності у Тернопільському інституті народного господарства, який закінчила у 1992 році.

У 1997 році з посади державного податкового інспектора відділу перевірок юридичних осіб Ковельської ОДПІ почалася її професійна діяльність державного службовця.

З 2000 року очолювала підрозділи документальних перевірок Ковельської ОДПІ, а з 2004 року – незмінно перебувала у керівному складі Луцької ОДПІ.

***

 

14 квітня – згідно з наказом Державного агентства лісових ресурсів України, Олександра Кватирка призначено на посаду начальника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства. Цікаво, що на початку осені 2015 року приблизно півсотні працівників галузі лісового господарства Цуманщини прийшли у сесійну залу Волиньради, вимагаючи звільнення з посади нового виконувача обов'язків начальника ВОУЛМГ Олександра Кватирка. Переживши ще кілька мітингів і невдоволених, Кватирко й досі є головним лісівником Волині.

Олександр Кватирко><span class=Олександр Кватирко

Довідково:

Олександр Михайлович Кватирко народився 26 жовтня 1981 р. у с. Мар'янівка Горохівського р-ну Волинської обл.

У 2006 р. закінчив Український державний лісотехнічний університет України за спеціальністю "лісове господарство", а в 2007 р. у Національному лісотехнічному університеті України здобув ще й фах менеджера за спеціальністю "Менеджмент організацій".

Трудову діяльність розпочав 29 вересня 2003 р. помічником лісничого Вовчецького лісництва Маневицького держлісгоспу, працював інженером-мисливствознавцем, лісничим Ново-Червищанського лісництва, головним лісничим ДП "Маневицьке ЛГ".

З березня 2009 р. по серпень 2013 р. очолював ДП "Володимир-Волинське ЛМГ". Відтак отримав призначення на посаду директора ДП "Цуманське ЛГ".

З 14 вересня 2014 р. по 11 серпня 2015 р. – заступник начальника Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства. Звідти направлений Держлісагентством на Волинь.

***

20 квітняОлександра Вовченка представили, як нового керівника управління патрульної поліції Луцька.

Олександр Вовченко><span class=Олександр Вовченко

Довідково:

Олександр Вовченко народився в Київській області у 1991 році. Рік працює в Національній поліції: був командиром роти в Києві, командиром батальйону в Харкові, командиром батальйону в Луцьку.

***

27 квітня – відповідно до Наказу ДФС України, начальником Луцької ОДПІ призначено Світлану Саву, яка до цього часу працювала заступником начальника Луцької ОДПІ.

Світлана Сава><span class=Світлана Сава

Довідково:

Світлана Сава працює в органах податкової служби з 20 червня 2002 року. Із 12 липня 2011 року до 26 квітня 2016 року працювала на посаді заступника начальника інспекції.

Травень

10 травня – згідно з розпорядженням голови Волинської обласної державної адміністрації, президентом Волинської торгово-промислової палати став Олександр Смолич.

По центру - Олександр Смолич.><span class=По центру - Олександр Смолич.

***

10 травня – на посаду директора КП "Луцьке електротехнічне підприємство - Луцьксвітло" призначили екс-начальника департаменту ЖКГ Івана Кубіцького. Який, до слова, був єдиним претендентом на цю посаду.

Іван Кубіцький><span class=Іван Кубіцький
.

Довідково:

Іван Кубіцький народився 29 липня 1959 року у селі Стрептів Кам'янка-Бузького району Львівської області.

У 1985 році закінчив Львівський політехнічний інститут імені Ленінського комсомолу за спеціальністю "Інженер-механік". З червня 1990 року до листопада 1990 року – майстер із благоустрою у ЖЕК №11 у місті Луцьку.

З листопада 1990 року до грудня 1999 року – головний інженер Луцького комунального автотранспортного підприємства.

З січня 2000 року до жовтня 2003 року – головний інженер Луцького спеціального комунального автотранспортного підприємства "Луцькспецкомунтранс".

З жовтня 2003 року до серпня 2009 року – директор Луцького підприємства електротранспорту.

З серпня 2009 року до вересня 2009 року – радник Луцького міського голови.

З серпня 2009 року – директор департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради.

***

11 травня – міський голова Луцька підписав розпорядження про призначення директором департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради Юрія Крася.

Юрій Крась><span class=Юрій Крась

Довідково:

Крась Юрій Ігорович народився 6 травня 1984 року у місті Луцьку. Має дві вищі освіти: Луцький державний технічний університет‚ 2006 р.‚ "Міське будівництво та господарство" (спеціаліст будівництва); Львівський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України‚ 2014 р.‚ "Державне управління" (магістр державного управління).

Липень

2 липня - очільником ДКП "Луцьктепло" стала Валентина Малютіна, яка до цього була т.в.о. директора. Її міський голова призначив на цю посаду як переможця конкурсу на заміщення вакантної посади цього ДКП. До цього у лютому звільнили директора ДКП "Луцьктепло" львів'янина Юрія Паращія, і Малютіна, яка тоді була головним економістом на підприємстві, була виконувачем обов'язків директора.

Валентина Малютіна><span class=Валентина Малютіна

Довідково:

Малютіна Валентина Аркадіївна – громадянка України, 1963 р.н., у 1994 році закінчила Тернопільський інститут народного господарства і отримала повну вищу освіту за спеціальністю "Бухгалтерський облік, контроль і аналіз господарської діяльності". Стаж роботи за фахом на керівних посадах – понад 13 років.

***

15 липня - на посаду прокурора Волинської області призначили Максима Киричука. Генпрокурор України Юрій Луценко доручив йому розібратися з "кришуванням" прокуратурою злочинів, зокрема у сфері видобутку бурштину. Його попередника – Дмитра Чепіжака – перевели на іншу посаду у Кіровоградську область.

Максим Киричук><span class=Максим Киричук

Довідково:

Киричук Максим Юрійович народився 9 травня 1980 року. Працював старшим слідчим в особливо важливих справах відділу з розслідування злочинів, скоєних працівниками прокуратури Генеральної інспекції внутрішніх розслідувань та безпеки Генеральної прокуратури України.

***

19 липняОлег Кічук зайняв пост начальника Луцького відділу поліції. Варто зауважити, що вперше його призначили тимчасовим виконувачем обов'язків начальника Луцького відділу поліції 19 березня. 5 травня знову повернувся на попереднє місце роботи у район — очільником Луцького відділення поліції, оскільки тоді поновився на цій посаді Ігор Муковоз. Втім після виходу Муковоза на пенсію 18 липня Олег Кічук знову зайняв крісло головного луцького поліцейського.

Олег Кічук><span class=Олег Кічук

Довідково:

Олег Кічук народився у Луцьку, у правоохоронних органах працює з 1990 року.

Починав служити у патрульно-постовій службі, згодом – протягом 4 років у спецпідрозділах МВС, у карному розшуку Луцька у відділі по розкриттю квартирних крадіжок, в управлінні карного розшуку області. У 1999 році перейшов на посаду оперуповноваженого чергової частини штабу УМВС у Волинській області.

У травні 2014 року займав посаду помічника начальника чергової частини – оперативного чергового.

У 1997 році закінчив Львівський інститут внутрішніх справ, у 2004 – Академію внутрішніх справ України.

Серпень

8 серпняновим директором департаменту соціальної політики Луцької міськради стала Тетяна Книш. Микола Романюк доручив перевести її на посаду директора департаменту соціальної політики Луцької міської ради у зв'язку з успішним проходженням стажування з посадовим окладом, згідно зі штатним розкладом.

Тетяна Книш><span class=Тетяна Книш

Довідково:

Тетяна Книш народилась 29 липня 1982 року у Луцьку. У 2004 році закінчила Волинський державний університет імені Лесі Українки (філолог, викладач), у 2013 році - Львівський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України (магістр державного управління). До призначення на нинішню посаду Книш очолювала відділ звернень громадян департаменту "Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку" Луцької міської ради.

Вересень

13 вересня – у Києві оголосили результати конкурсу на зайняття вакантної посади голови Шацької РДА у Волинській області. Ним став Василь Голядинець.

До того в Шацькому краю розгорілись справжні баталії між попереднім головою РДА Ігорем Корольчуком та Володимиром Гунчиком. Тоді Ігор Корольчук написав лист Президену, у якому поскаржився на Володимира Гунчика. Що ж до голови Волинської ОДА, то він запропонував написати Ігору Корольчуку заяву на звільнення. В результаті Корольчука звільнили, і невдовзі Шацька РДА отримала нового керівника.

Василь Голядинець><span class=Василь Голядинець

Довідково:

Василь Голядинець народився у селі Голядин Шацького району. Освіта вища, безпартійний. Посаду очільника Грабівської громади обіймає уже понад десять років.

Жовтень

3 жовтня – Волинська митниця ДФС України отримала нового очільника. Ним став Віктор Кривіцький. Спочатку він був виконуючим обов'язки керівника. Втім вже у грудні став керівником без "т.в.о." Варто нагадати, що призначення на цю посаду 4 квітня Олександра Шавлака викликало хвилю обурень та акцій протесту. Багатьох працівників митниці обурив той факт, що з Чернігова Шавлак привіз свою команду, а спеціалістів з Волині попередили про скорочення.

Віктор Кривіцький><span class=Віктор Кривіцький

Довідково.

Віктор Кривіцький народився 8 травня 1965 року в м. Красилові Хмельницької області в сім'ї робітників. Вищу освіту отримав у Вінницькому політехнічному інституті за спеціальністю "Конструювання та виробництво радіоапаратури". Пізніше закінчив Київський державний торгівельно-економічний університет, спеціальність "Облік і аудит" та Одеський регіональний інститут державного управління Української академії державного управління при Президентові України за спеціальністю "Державне управління".

Листопад

4 листопада – представили нового начальника Луцького прикордонного загону полковника Миколу Скарвінко. Раніше він обіймав посаду першого заступника начальника Луцького прикордонного загону – начальника штабу.

Микола Скарвінко><span class=Микола Скарвінко

Грудень

5 груднянаказом керівника Національної поліції України начальником Головного управління Національної поліції у Волинській області призначено генерала поліції третього рангу Петра Шпигу. До цього Петро Шпига керував обласною поліцією у статусі тимчасового виконувача обов'язків начальника. Головним поліцейським області Шпига став ще 9 квітня 2014 року, коли його призначили начальником тоді ще УМВС у Волинській області. А з 6 листопада 2015 року був у статусі т.в.о. начальника ГУНП у Волинській області.

Петро Шпига><span class=Петро Шпига

Довідково:

Народився 30 вересня 1973 р. у селі Чмикос Любомльського району. У 1995 р. закінчив Луцький державний педагогічний інститут.

У 1996 р. закінчив Українську академію внутрішніх справ.

У 2001 р. закінчив Тернопільську академію народного господарства.

У 1995 р. розпочав службу в правоохоронних органах на посаді старшого психолога відділення бойової та спеціальної підготовки відділу швидкого реагування "Сокіл" управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України у Волинській області.

Згодом працював в управлінні по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України у Волинській області, у відділі карного розшуку Луцького МВ УМВС України у Волинській області, у відділі Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України у Волинській області.

9 квітня 2014 року його призначили начальником УМВС у Волинській області.

***

12 грудня – голова облдержадміністрації Волині офіційно представив голову Іваничівської районної державної адміністрації Лілію Кревську.

Лілія Кревська><span class=Лілія Кревська

Довідково:

Лілія Кревська народилася 28-го липня 1968 року. Працювала заступником начальника управління освіти з вересня 2006 року. Підвищила свій кваліфікаційний рівень, закінчила Національну академію державного управління при Президентові України. Вступила до аспірантури СНУ імені Лесі Українки.

 

Надрукувати
мітки:
коментарів