Поділитись:

Суд щодо скасування "Роттердам+" перенесли

П'ятниця, 23 грудня 2016, 15:48
Суд щодо скасування «Роттердам+» перенесли

Розгляд справи щодо скасування постанови так званої формули "Роттердам+" переноситься з 23 на 27 грудня.

Про це повідомив експерт у сфері енергетики Андрій Герус, – інформує Економічна провда.

"Ми подали декілька письмових додаткових пояснень щодо позову. НКРЕКП просило залучити до справи антимонопольний комітет. Ми теж за", – заявив він.

З його слів, АМКУ буде виступати у якості третьої сторони..

Перед прийняттям проект про затвердження формули "Ротердам+" погоджувався Міністерством енергетики, АМКУ та Державною регуляторною службою.

Раніше Герус подав позов у Київський окружний адміністративний суд щодо скасування постанови НКРЕ від 3 березня 2016 року.

Стосовно методології "Роттердам+", Герус зазначав, що вона дає вигідну формулу для ціни вугілля, у той час інші види палива (газ, мазут) не прив′язані цією методологією до якихось європейських бірж.

Довідково:

У березні Національна комісія з регулювання енергетики і комунальних послуг затвердила нову методику визначення оптової ринкової ціни на електроенергію. Це ціна, за якою ТЕС продають електроенергію в ринок. У ній, зокрема, враховується ціна на вугілля.

Відповідно до нової методики, вартість вугілля у виробництві вугільно-теплової генерації рахується за формулою "вартість вугілля у порту Роттердам плюс вартість його доставки в Україну".

Через застосування нової формули теплові генерації, в тому числі генерації ДТЕК Ріната Ахметова і державне "Центренерго", стали продавати електроенергію на 15-20% дорожче.

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
22 квітня 2024
21 квітня 2024
19 квітня 2024
17 квітня 2024
15 квітня 2024
12 квітня 2024