Поділитись:

Тренери проти передачі шкіл управлінню спорту Луцькради

Понеділок, 26 грудня 2016, 15:38

Спортивні школи міста пропонують забрати із системи управління освіти та передати в управління спорту.

З передачею ДЮСШ в систему управління з питань фізичної культури та спорту акцент робитимуть на навчально-тренувальний процес. Про це сказав заступник Луцького міського голови Юрій Моклиця 26 грудня на засіданні комісії з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму.

Він зауважив, що провів ряд зустрічей з тренерським складом та батьками, і більшість з них проти передачі ДЮСШ від одного управління до іншого. Тим не менш, зі слів Моклиці, це була очікувана ним реакція, але його думка з приводу того, чи варто ДЮСШ відавати управлінню спорту, не змінилась.

"Без професійного спорту і масовий не буде розвиватись", – зауважив Юрій Моклиця.

Він додав, що структура ДЮСШ і її суть побудована таким чином, щоб з цієї масовості "витягувати" окремих талановитих дітей, тому, на думку Моклиці, передача ДЮСШ в підпорядкування управління спорту просто необхідна.

Втім начальник управління освіти Олег Гребенюк зауважив, що ДЮСШ добре функціонують в складі їхнього управління і багато тренерів проводять заняття на базі їхніх шкіл.

Тренер відділення боксу ДЮСШ № 2 сказав, що проти того, щоб їх передавали в нове управління. Адже їм і в управлінні освіти непогано, до того ж це управління здійснює як матеріальне, так і фінансове забезпечення. Він попросив депутатів залишити їх в структурі управління освіти.

Тренер з художньої гімнастики Валентина Бідуліна сказала, що спортшкола добре розвивається і в управлінні освіти, тому їм допомога непотрібна.

Представник від батьківського колективу ДЮСШ № 2 Василь Янчук, сказав, що такою передачею ДЮСШ між управлінню міська рада просто зламає вже добре налагоджену систему.

"Все зав'язане з грішми, і тут іде боротьба, хто ж фінансуватиме ту структуру, яку хочуть створити за рахунок школи, і це покладуть на плечі батьків", – виразив свої побоювання Василь Янчук.

Депутат Наталія Бунда зауважила, що є в логіка в тому, щоб передати ДЮСШ в управління спорту. Проте супротив батьків та тренерів викликаний, на її думку, поганою проінформованістю про те, що ж буде зі спортшколами після передачі. Тому вона попросила відкласти розгляд цього питання на пізніше і перед цим вивчити його детальніше.

Надрукувати
мітки:
коментарів