Поділитись:

Коломойський закриває проект Ukraine Today

Вівторок, 27 грудня 2016, 13:35

Медіагрупа 1+1, власником якої є Ігор Коломойський, з 1 січня 2017 року закриває проект іномовлення Ukraine Today.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби медіагрупи.

У повідомленні зазначається, що зараз функцію іномовлення держава взяла на себе, тож у медіагрупі вважають, що їхню місію завершено..

"Враховуючи економічну ситуацію в країні, підтримувати проект, який має виключно соціальний характер, а держава, в той же час, демонструє нульову зацікавленість в його існуванні, для нас неможливо", – прокоментував рішення генеральний директор "1+1 медіа" Олександр Ткаченко.

ДОВІДКОВО:

11 серпня 2014 року "1+1 медіа" запустив у тестовому режимі міжнародний новинний телеканал Ukraine Today. Мовлення телеканалу в повному обсязі було запущено з 24 серпня. Телеканал здійснював мовлення в кабельних мережах 12 країн, а також в Інтернеті. З 1 квітня припинив своє ТБ-мовлення і став інтернет-майданчиком.

Основна мета Ukraine Today – висвітлення подій в Україні для міжнародної аудиторії.

4 листопада Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект Закону "Про систему іномовлення України", внесений Кабінетом Міністрів, яким передбачено створення юридичної особи у формі державного підприємства "Іномовна телерадіокомпанія України "Ukraine Tomorrow" (ІНТУ), яке забезпечуватиме потреби іноземної аудиторії, зокрема закордонних українців, що формуватиме позитивний імідж України у світі шляхом оперативного, об'єктивного інформування про події в Україні, офіційну внутрішню і зовнішню політику та позицію держави, діяльність державних органів.

Надрукувати
мітки:
коментарів