Поділитись:

Google дозволить клієнтам оплачувати хмарні послуги криптовалютою

Четвер, 13 жовтня 2022, 03:07
Google дозволить клієнтам оплачувати хмарні послуги криптовалютою

Google заявила, що на початку 2023 дозволить клієнтам оплачувати хмарні послуги криптовалютами. Компанія співпрацюватиме з криптобіржею Coinbase. При цьому Coinbase зазначила, що використовуватиме хмарну інфраструктуру Google.

Про це повідомляє CNBC.

Після цієї новини акції Coinbase зросли на 8,4% на торговій сесії у вівторок, хоча акції, як і раніше, впали більш ніж на 70% за рік.

Угода, про яку було оголошено на конференції Google Cloud Next, може залучити передові компанії в Google на жорсткому ринку, що швидко зростає, де основні конкуренти Google зараз не дозволяють клієнтам розплачуватися цифровими валютами.

Хмарний бізнес допомагає диверсифікувати Alphabet, материнську компанію Google, за рахунок реклами, і тепер на нього припадає 9% доходу в порівнянні з менш ніж 6% три роки тому, оскільки вона розширюється швидше, ніж Alphabet загалом.

Coinbase, яка отримує більшу частину свого доходу від роздрібних транзакцій, перенесе програми, пов’язані з даними, у Google. Раніше IT-гігант співпрацював з Amazon.

Google Cloud Platform спочатку прийматиме криптовалютні платежі від кількох клієнтів у світі Web3.

Web3 — децентралізовані та розподілені інтернет-сервіси, які не можуть контролюватись великими інтернет-компаніями, такими як Facebook.

Згодом Google дозволить набагато більшій кількості клієнтів здійснювати платежі за допомогою криптовалюти. Coinbase Commerce підтримує 10 валют, включаючи Bitcoin, Bitcoin Cash, Dogecoin, Ethereum та Litecoin.

Умови угоди не розголошуються. Але, як і інші механізми Coinbase Commerce, Coinbase отримуватиме відсоток від транзакцій, що проходять через неї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів