Поділитись:

Екологія Волині потребує термінового втручання, – Володимир Гунчик

Середа, 28 грудня 2016, 11:23
Екологія Волині потребує термінового втручання, – Володимир Гунчик

На сьогодні питання екологічних проектів є одним з найважливіших не тільки на рівні Волинської області, а й на рівні усієї держави.

Про це у інтерв′ю розповів голова Волинської ОДА Володимир Гунчик, – повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Зі слів Володимира Гунчика, під час розмови з Міністром екології паном Семераком вони домовились, що упродовж грудня-січня представлять в Кабінет Міністрів низку проектів, пов′язаних із екологічними проблемами області.

Перш за все, це район Шацьких озер, питання рекультивації земель, в тому числі й ті, які пошкоджені бурштиновою лихоманкою. Також потребують вирішення питання, які пов′язані із забрудненням гирла річки Стир; проблеми з побутовими відходами, промисловими відходами.

"В загальному це все консолідовано в рамках програми "Екологія – 2020". Тому поряд із усіма іншими напрямками бюджету розвитку ми виводимо в пріоритети саме екологічні питання. Надіюсь, що ці пропозиції будуть підтримані депутатами всіх рівнів, ми знайдемо розуміння і підтримку в бюджетах. В тому числі місцевих бюджетах і бюджетах об′єднаних громад", – зазначив Володимир Гунчик.

Також голова Волинської ОДА сподівається на залучення коштів міжнародних інвестицій в рамках "Україна-Польща-Білорусь", на підтримку Європейського банку реконструкції розвитку.

Надрукувати
мітки:
коментарів