Поділитись:

Луцькі депутати навчилися володіти зброєю (фото)

Вівторок, 18 жовтня 2022, 17:25
Луцькі депутати навчилися володіти зброєю (фото)

Депутати Луцької міської ради від фракції «Громадянський рух «Свідомі» успішно пройшли курс «Ефективне володіння та поводження зі зброєю».

Про це у вівторок, 18 жовтня, повідомила на своїй фейсбук-сторінці депутатка Луцькради Алла Надточій.

Разом зі своїм колегою, обранцем громади від «Свідомих» Андрієм Лучиком вони закінчили курс ефективного володіння та поводження з вогнепальною зброєю.

«33 години, 10 вечорів після роботи і трохи болю в м’язах зранку.

Вважаю, що нині кожен повинен мати медичну та військову підготовку, адже саме ці навички можуть врятувати життя», – написала Алла Надточій. 

За словами депутатки, вони вивчили велику кількість теорії про поводження зі зброєю, медичну допомогу, комунікації, тактику, але найважливішою була практична частина.

«Пізнавально та цікаво було, коли ми «евакуйовували пораненого», бігали, повзали, стріляли, відпрацьовували налагодження зв’язку з раціями, вивчали військову топографію орієнтування на місцевості, накладання джгутів та інше», – зазначила вона.

Алла Надточій зауважила, що такого не вивчала у школі чи університеті, «це нова реальність до якої потрібно пристосуватись». Втім, вона висловила сподівання, що у Луцьку і далі буде тихо та спокійно, що скоро Україна переможе і ці знання їй ніколи не знадобляться, як і багатьом іншим. Але, додала депутатка, реалії сьогодення говорять, що потрібно знати основи військово-медичної підготовки та володіти вогневою підготовкою.

«Закликаю всіх, хто читає зараз цю інформацію, пройти курс «Ефективного володіння та поводження зі зброєю» на базі юридичного факультету Волинського національного університету імені Лесі Українки», – написала вона.

Ці заняття відбуваються ввечері у будні дні. Вікова категорія – необмежена.

«Дякую інструкторам, які за 10 днів виклались на повну, щоб навчити цивільних основам «виживання» під час війни», – додала Алла Надточій.

Луцькі депутати навчилися володіти зброєю (фото)Луцькі депутати навчилися володіти зброєю (фото)Луцькі депутати навчилися володіти зброєю (фото)Луцькі депутати навчилися володіти зброєю (фото)Луцькі депутати навчилися володіти зброєю (фото)Луцькі депутати навчилися володіти зброєю (фото)Луцькі депутати навчилися володіти зброєю (фото)Луцькі депутати навчилися володіти зброєю (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
03 травня 2024
02 травня 2024
01 травня 2024
22 квітня 2024
21 квітня 2024
18 квітня 2024
09 квітня 2024
03 квітня 2024
01 квітня 2024