Поділитись:

На Волині тестують сучасну програму для комунікації лісників

Середа, 28 грудня 2016, 18:53
На Волині тестують сучасну програму для комунікації лісників

У лісових масивах державних підприємств Маневицьке та Поліське лісове господарство відбулися перші обстеження.

Представники Львівської компанії-інтегратора систем моніторингу та спостереження за рухомими об'єктами і персоналом "Красер Україна" спільно з фахівцями мобільної рейдової бригади намагалися з'ясувати, чи можливо адаптувати програму до лісових умов та як усе працює на практиці, – повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Фахівці компанії, яка береться втілювати в життя згадане програмне забезпечення, переконують, що впровадження такої сучасної системи зробить лісову охорону ще мобільнішою та ефективнішою.

На Волині тестують сучасну програму для комунікації лісників

Зі слів представника компанії Олега Болібруха, це програма, яка дає можливість за лічені секунди передати інформацію про пожежу чи самовільну рубку, скажімо, від лісничого до керівника лісогосподарського підприємства, в управління, правоохоронні органи. Програма адаптована під потреби лісового господарства, розроблена на платформі Android (www.mtrade.com.ua).

Зробивши фото на місці чи написавши повідомлення, працівник лісової охорони передає дані із зазначенням GPS-координатів. Це в результаті дасть змогу оперативно ухвалювати рішення.

Як переконують представники компанії "Красер Україна", особливо ефективним це буде у випадку пожежі, коли кожна хвилина є вирішальною. Також це суттєво спростить роботу із нанесення об'єктів інфраструктури, рекреаційних, екологічних зон і роботу з ними. Лісники зможуть передавати в екологічні департаменти інформацію про всихання лісу, зміни в екології лісових масивів.

На Волині тестують сучасну програму для комунікації лісників

Крім цього, лісничий чи єгер, котрий щоденно робить обхід ввіреної йому території, навіть не маючи змоги відзняти все на фото, зможе натиснути відповідну тривожну кнопку, котра просигналізує про небезпеку чи зафіксоване лісопорушення у всі необхідні структури одночасно. Цим він також повідомить координати про своє місцезнаходження.

Як зазначив Олег Болібрух, попрацювавши безпосередньо разом із волинською лісовою охороною, зрозуміли, що робота рейдових бригад та лісничих надзвичайно складна і водночас дуже важлива. Вона ставить багато вимог та викликів. До того ж у часи, коли лісопорушники нерідко оснащені досить сучасними засобами.

На Волині тестують сучасну програму для комунікації лісників

Чи вдасться реалізувати задумане та чи стане це програмне забезпечення ефективним у роботі лісової охорони, можна буде однозначно стверджувати лише після численних тестів. Перша спроба, переконує Олег Болібрух, підтвердила теоретичні напрацювання на практиці.

Надрукувати
мітки:
коментарів