Поділитись:

У Луцьку пропонують створити КП "Комунальні ринки"

Середа, 28 грудня 2016, 20:40
У Луцьку пропонують створити КП

Комісія, яка півроку вивчала роботу ринків, що діють на території міста, представила свій звіт.

Комісія написала зауваження та пропозиції щодо їх вирішення. Про це сказав депутат Андрій Козюра 28 грудня на сесії Луцькради.

Варто зауважити, що відповідно до рішення Луцької міської ради "Про створення тимчасової контрольної комісії міської ради з питань врегулювання діяльності ринків на території міста Луцька", було створено тимчасову контрольну комісію в складі депутатів: Козюри А.Г. – голова комісії, Мовяк А.В., Ящук В.П., Балицький С.І., Шляхтич Т.В., Петрочук К.П., Авраменко А.М. – члени комісії.

№ пп

Найменування ринку

Зауваження

Пропозиції

1

"Ринок"

бульвар Дружби Народів, 2

(ФОП Загородня Н.О.)

Торгівля здійснюється за межами ринку, благоустрій території не проведений належним чином, брудно. На даний час проводиться реконструкція зазначеної території ринку

1.Зобовʼязати орендаря провести реконструкцію вказаного ринку відповідно до погодженого проекту.

2.Рекомендувати Департаменту ЖКГ здійснювати контроль за прибиранням та дотриманням благоустрою території ринку.

 

2

"Ринок"

вул. Конякіна, 14

(ФОП Дубина О.В.)

Територія ринку в незадовільному стані, торгові місця не облаштовано (торгівля здійснюється з землі, за межами контейнерів та території ринку), благоустрій не проведено, не працюють споруди побутового обслуговування та інфраструктура.

І

1.Рекомендувати ЛМР, у випадку не здійснення орендарем розробки відповідної документації на ринок та погодження в установленому порядку до закінчення терміну дії договору оренди землі, не поновлювати договір оренди землі на новий термін.

2.Зобовʼязати управління земельних ресурсів надіслати орендарю відповідне повідомлення щодо припинення договору оренди землі та в подальшому вжити заходів щодо повернення зазначеної земельної ділянки до комунальної власності. 3.Підприємцям запропонувати здійснювати свою діяльність на території інших ринків міста Луцька.

 

3

"Центральний"

вул. Глушець, 1

(Волинська Облспоживспілка)

Реконструкція ринку проведена самочинно з грубим порушенням існуючих будівельних норм. Законність встановлення металевих конструкцій на вказаній території документально не підтверджено, схеми розташування відсутні. Крім того, реконструкція рядів, влаштування бруківки та накриття проводиться з залученням коштів субʼєктів підприємництва, що здійснюють свою діяльність на території вказаного ринку. Грошові кошти підприємцями вносяться на поточний рахунок Волинської Облспоживспілки у якості благодійних внесків, які остання відображає на своєму балансі як власне майно.

Земельна ділянка призначена для обслуговування ринку "Центральний", забудована торговими павільйонами, тобто, використовується не за цільовим призначенням.

 

1.Зобовʼязати управління земельних ресурсів надіслати до 01.03.2017 р. орендарю відповідне повідомлення щодо припинення вказаного договору оренди землі та в подальшому вжити заходів щодо повернення зазначеної земельної ділянки до комунальної власності.

3.Розглянути можливість передачі земельної ділянки (КП "АвтоПаркСервіс" для організації стоянки та парковки.

 

.

 

4

Ринок

вул. Глушець, 1

(ФОП Пахолко Л.П.)

Земельна ділянка кадастровий номер 11050014 передана ФОП Пахолко Л.П. в оренду на 25 років для організації і обслуговування парковки транспортних засобів відповідно до договору оренди земельної ділянки від 11.12.2002р. На земельній ділянці знаходяться обʼєкти торгівлі.

1.Зобовʼязати юридичне управління та управління земельних ресурсів вжити заходів по використанню вказаної земельної ділянки ФОП Пахолко Л.П. за цільовим призначенням, а саме облаштування паркомісць.

 

 

5

Ринок

вул. Глушець, 1

(ПП "Скорпіон-Сервіс"

Оскільки на ринку не достатня кількість паркомісць, є необхідність використовувати земельні ділянки для обслуговування денної стоянки автомобілів. Земельні ділянки надані ПФ "Скорпіон-Сервіс" для обслуговування торгових рядів доцільно передати для обслуговування денної стоянки автомобілів.

1. Зобовʼязати управління земельних ресурсів надіслати орендарю відповідне повідомлення щодо припинення вказаних договорів оренди землі та в подальшому вжити заходів щодо повернення зазначених земельних ділянок до комунальної власності.

 

6

Худобо-фуражний ринок

вул. Потебні, 1

(Волинська Облспоживспілка)

Земельна ділянка, що відведена під розміщення худобо-фуражного ринку, використовується не за цільовим призначенням, так як на даній території здійснюється відстій і продаж великогабаритного транспорту.

1.Рекомендувати ЛМР не поновлювати договір оренди земельної ділянки на новий термін.

 

 

7

"Лучеськ"

проспект Відродження, 1

(ПП "Торговий альянс")

Територія ринку облаштована належним чином, суттєвих зауважень до його існування немає. Проте, перед входом в ринок, поряд з встановленим металевим кіоском "Пивна база" знаходиться металева конструкція "Пивна бочка", що свідчить про відсутність єдиних вимог і підходів до форми тимчасових споруд, що встановлюються на території міста Луцька.

1.Замінити вказану металеву конструкцію "Пивна бочка" на металевий кіоск, встановивши єдині вимоги до форми і вигляду металевих конструкцій, які розміщені на території ринку та прилеглій території.

.

 

8

"Формула"

вул. Кравчука, 44а

(ТзОВ "Формула")

Торгівля ведеться на тротуарі біля торгових павільйонів.

Рекомендувати Департаменту ЖКГ та муніципальної поліції забезпечити контроль щодо дотримання правил благоустрою та правил торгівлі.

9

"Пасаж"

вул. Карпенка-Карого, 1а

(ВКФ "Домінанта")

1.Цільове призначення земельних ділянок – для обслуговування денних парковок автомобілів, проте в даний час на вказаних земельних ділянках здійснюється торгівля продуктовою групою товарів з великогабаритних автомобілів. 2.Виявлено, що на вказаній території за послугу з паркування автотранспорту видаються чеки без вихідних даних.

3.На прилеглій території до ринку, яка передана під парковку транспортних засобів, знаходиться 2 металеві конструкції,

1.Рекомендувати ЛМР не поновлювати договори оренди земельних ділянок на новий термін.

2.Розглянути можливість передачі вказаних земельних ділянок КП "АвтоПаркСервіс" для організації стоянки і парковки та для здійснення статутної діяльності.

 

 

10

"Львівський"

вул. Львівська, 100

(ФОП Крикота Р.В.)

Територія використовується частково під ринок, в основному торгівля здійснюється при вході в ринок на тротуарі, інфраструктура відсутня, забудований тротуар. Існування даного ринку в зазначеному форматі є недоцільним.

1. Рекомендувати ЛМР не поновлювати договір оренди земельної ділянки на новий термін.

2. Доручити відділу державного архітектурно-будівельного контролю перевірити законність забудови тротуару ринку "Львівський" та вжити заходів реагування.

4.Доручити Департаменту муніципальної поліції провести перевірку щодо законності встановлення металевих конструкцій.

 

11

"Шанс"

вул. Кравчука

(ФОП Шугай П.В.)

На земельній ділянці (кадастровий номер 220650055), що має цільове призначення для обслуговування денної стоянки автомобілів для обслуговування ринку, знаходиться 2 металеві конструкції, а тому вказана земельна ділянка використовується не за цільовим призначенням.

1. Рекомендувати ЛМР не поновлювати договір оренди землі від 23.02.2010 р. земельної ділянки (кадастровий номер 220650055) загальною площею 395 кв.м. на новий термін.

 

 

12

"Привіз"

майдан Привокзальний, 1

(ТзОВ "Екопрод")

В цілому територія ринку перебуває в нормальному стані, однак асфальтне покриття території ринку потребує капітального ремонту. Крім того, при вході вказаного ринку здійснюється торгівля з землі.

1.Рекомендувати ЛМР продовжити договір оренди землі на невеликий термін, при умові усунення недоліків та порушення в частині належного облаштування місць для торгівлі шляхом проведення реконструкції.

 

 

13

"Книжковий пасаж"

вул. Лесі Українки, 35а

(ВКФ "Домінанта")

У звʼязку з необхідністю розширення та реконструкції ЦНАПу, є необхідність перенесення вказаного ринку в інше місце.

З метою передачі вказаної земельної ділянки для розвитку та розширення ЦНАПу, рекомендуємо виконавчим органам ЛМР вжити заходів щодо проведення перемовин з приватними підприємцями вказаного ринку щодо його перенесення в інше місце.

 

14

Авторинок

вул. Єршова, 6

(ПрАТ "Автопарк")

На земельній ділянці, відведеній для облаштування авторинку зафіксовано спорудження обʼєктів нерухомого майна.

1.Доручити ДАБІ провести перевірку законності будівництва обʼєктів, що знаходяться на території зазначеного ринку, у випадку виявлення порушень, вжити відповідних заходів реагування.

2. Доручити земельному управлінню ЛМР вжити заходів щодо повернення земельної ділянки до комунальної власності. Поділити земельну ділянку на частини з присвоєнням кадастрових номерів. Земельну ділянку, на якій розташовані обʼєкти нерухомого майна передати власникам таких обʼєктів.

 

 

15

Ринок

вул. Кравчука, 31

(ПФ "Скорпіон-Сервіс")

Торгівля ведеться на тротуарі, не облаштовано належним чином торгові місця.

Рекомендувати Департаменту муніципальної поліції здійснювати щотижневі рейди щодо перевірки на предмет дотримання правил благоустрою та правил торгівлі.

16

"Північний"

вул. Гордіюк, 41

(ПП "Торговий альянс")

Територія ринку в задовільному стані

Рекомендувати ЛМР продовжити договір оренди землі.

 

17

"Новий"

вул. Кравчука

(ФОП Овчарук О.Л.)

Зауважень немає, ринок в процесі будівництва. Орендар помер.

Рекомендувати ЛМР розглянути питання щодо укладення договору оренди землі зі спадкоємцями орендаря, відповідно до Закону України "Про оренду землі".

 

18

"Завокзальний"

вул. Карпенка-Карого, 1

(Волинська Облспоживспілка)

Управлінням містобудування та архітектури були видані вихідні дані від 29.10.2010 р. на реконструкцію торгового комплексу ринку "Завокзальний". Проте, проектна документація на реконструкцію ринку не розроблялась і не погоджувалась. Реконструкція ринку проведена самочинно.

 

Підтвердження виконання пунктів договору про забезпечення прав приватних підприємців щодо укладення договорів оренди торгового місця на аналогічний термін оренди землі Волинською Облспоживспілкою не надано.

 

1.Рекомендувати виконавчим органам ЛМР та посадовим особам Орендаря виконати вимоги Волинського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету (лист №20/1.23-1173 від 05.09.2016 р.).

2.Рекомендувати ЛМР вжити належних заходів щодо виконання пунктів додаткової угоди до договору оренди землі від 06.05.2011 р., щодо надання гарантій вільного ведення підприємницької діяльності в рамках чинного законодавства існуючим підприємцям шляхом укладення відповідних господарських договорів оренди торгових місць на термін дії договору оренди землі.

 

Комісія рекомендує зобовʼязати відповідні виконавчі органи ЛМР розглянути питання щодо створення комунального підприємства "Комунальні ринки".

"Для того щоб створити КП треба розробити бізнес-план, який буде базуватись на вільних ділянках, треба початковий капітал, наймані працівники. Де ми територію будемо брати? В цілому звіт добрий. Але я буду підтримувати його з певними змінами", – сказав на це депутат Олександр Козлюк.

Втім Андрій Козюра відповів йому, що комісія рекомендує розглянути питання щодо створення комунального підприємства.

Депутат Павло Данильчук сказав, що варто вибрати пріоритетно, якими ринками варто зайнятись насамперед.

Голова фракції "БПП "Солідарність" Євген Ткачук сказав, що їхня фракція не буде підтримувати цей звіт.

Проте в цілому із зауваженнями та змінами звіт все ж таки підтримали.

 

Надрукувати
мітки:
коментарів