Поділитись:

Лучани повинні співфінансувати капремонт своїх будинків, – Гарбарчук

Неділя, 23 жовтня 2022, 08:30
Лучани повинні співфінансувати капремонт своїх будинків, – Гарбарчук

Очільник Луцького ЖКП №7 Микола Гарбарчук вважає, що лучани повинні долучатися до фінансування прєктів з капітального ремонту їхніх будинків.

Таку думку він висловив під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань комунального майна та приватизації у п'ятницю, 21 жовтня. 

Члени комісії обговорювали перспективу ремонту балконів житлових будинків Луцька. Проте балкон належить мешканцям та входить у площу квартир. Тому власник повинен сам брати участь у забезпеченні належного стану свого майна. 

«Послуга з управління будинком передбачає обслуговування будинку. І всі роботи – це роботи капітального характеру. В минулі роки їх можна було проводити по тих програмах, які діють в місті. Я знаю, як ставляться мешканці до ремонту конструкцій чи покрівель. Їм кажеш: «Зберіть кошти, бюджет дає частину, а частину вкладіть ви в своє майно», а вони відмовляються», – зауважив Микола Гарбарчук.

Комунальник пригадав ситуацію із ЖКП №2. Кілька років тому у будинку на вулиці Львівській, 63 необхідно було ремонтувати покрівлю. За його словами, жителі будинку ніяк не могли зібрати гроші і хотіли, щоб місто виділяло кошти на це.

«Мешканці не розуміють, що сьогодні вони є власниками майна. Деякі по максимуму це використовують, а інші вважають, що їм хтось повинен прийти і зробити. А дехто досі може прийти і сказати, що їм в квартирі ще мають прийти і ремонт зробити. Ось у чому проблема», – вважає посадовець.

Тож, на думку Микола Гарбарчука, мешканці повинні залучатися до співфінансування прєктів з капітального ремонту їхніх будинків.

«У мене до війни люди робили капітальний ремонт покрівлі, і так само я їм показував, як виглядає підвал після ремонту комунікацій. Коли люди свої бабки кинули – ставлення змінилося. Вони знають, що ми заплатили гроші. А коли фінансування іде з чужих коштів - споживацтво нікуди не дівається», – каже він.

Нагадаємо, у Луцьку мешканці мікрорайону Вишків нарікають на ремонт дороги на вулиці Салтикова-Щедріна. Працівники фірми-підрядника встелили кілометр шляху, а ще 50 метрів залишили без уваги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Надрукувати
мітки:
коментарів