Поділитись:

На Волині засудили трьох екс-правоохоронців

Четвер, 29 грудня 2016, 13:11

Прокуратура підтримала державне обвинувачення у кримінальному провадженні про протиправні дії начальника та двох старших оперуповноважених сектора боротьби з незаконним обігом наркотиків одного з міськрайвідділів поліції Волині.

Правоохоронці упродовж 2014 року систематично вчиняли фальсифікацію доказів винуватості осіб у скоєнні злочинів, пов'язаних з незаконним обігом наркотичних і психотропних речовин, перевищували свої владні повноваження, застосовуючи фізичне насильство й катування до безпідставно затриманих ними осіб, а також незаконно зберігали та збували наркотичні засоби і психотропні речовини, зокрема й задля їх подальшого вилучення у громадян, – повідомляє прес-служба прокуратури у Волинській області.

Попри те, що обвинувачені своєї винуватості в суді не визнали, зуникнути покарання їм не вдалось.

Суд, зваживши на усі зібрані докази, визнав їх винними у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 1, 2, 3 ст. 365, ч.3 ст. 371, ч.2 ст. 146, ч.2 ст. 127, ч.2 ст. 307, ч.1 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Начальника сектора боротьби з незаконним обігом наркотиків засуджено до покарання у виді 7 років 6 місяців позбавлення волі. Старшим оперуповноваженим визначено покарання у виді 7 років 1 місяця позбавлення волі.

Усіх трьох екс-правоохоронців позбавлено спеціальних звань та права обіймати посади у правоохоронних органах на строк 3 роки. Окрім того, у них буде конфісковано усе належне їм майно.

Надрукувати
мітки:
коментарів