Поділитись:

У луцькому "політесі" з'явилася нова спеціальність

Четвер, 29 грудня 2016, 13:45

У Луцькому національному технічному університеті відкрили спеціальність "Лісове господарство".

Цього року відбудеться перший набір. Поки що навчатися можна буде лише на бакалавраті, проте незабаром планують відкрити магістратуру.

Як розповів у коментарі Конкуренту відповідальний за профорієнтаційну роботу кафедри обладнання лісового комплексу та теорії механізмів машин, кадидант технічних наук, доцент Микола Толстушко, для того аби вступити на таку спеціальність, протрібно скласти ЗНО з трьох предметів: 1) українська мова та література; 2) математика; 3) історія України або біологія.

Випускників обіцяють працевлаштувати у провідні волинські підприємства: Луцький меблевий комбінат, "Кроноспан" (Нововолинськ), "Мелвін" (Луцьк), "Станколіс" (Ківерці), "Тартак" (Ківерці) та інші.

"У нас є укладені договори про співпрацю з провідними вищими навчальними закладами і виробничими підприємствами, зокрема й державними установами, такими як Волинське обласне управління лісового мисливського господарства. Наші студенти там проходять практику. Також ми співпрацюємо з деревообробними підприємствами, приватними підприємствами. З технічними університетами Львова, Харкова, Києва", – розповів Микола Толстушко.

З його слів, працевлаштовують усіх.

"Зараз проблема інша: просять на роботу людей. Треба знайти людей, які хочуть працювати. Мабуть, когось не задовольняє заробітна плата, може, хтось хоче більшого кар'єрного росту, а хтось відкриває свій маленький бізнес", – каже він.

У цьому році для нової спеціальності хочуть замовити близько 20 державних місць. Це максимальний обсяг державного замовлення.

"Будемо дивитися, якщо наберемо 20, то наступного року будемо замовляти більше. Плата за навчання буде мінімальною в порівнянні з іншими цінами на навчання. Адже це перший рік, і ми зацікавлені, щоби були охочі навчатися. Але в нас буде велика кількість державних місць. Все залежить від конкурсної ситуації, будемо дивитися. Це перший рік, експериментальний", – зазначає Микола Толстушко.

Надрукувати
мітки:
коментарів