Поділитись:

Волинян попереджають про аварійні відключення електроенергії 27 жовтня

Четвер, 27 жовтня 2022, 11:44
Волинян попереджають про аварійні відключення електроенергії 27 жовтня

фото ілюстративне

Сьогодні, 27 жовтня, на Волині будуть здійснюватися аварійні відключення електроенергії для населення.

Про це повідомляє ПрАТ «Волиньобленерго».

27 жовтня на території Волинської області, згідно із розпорядженням диспетчера НЕК «Укренерго», застосовуються графіки аварійних відключень для населення.

Також застосовуються графіки обмеження електроенергії та потужності для промислових споживачів.

Порядок застосування черг аварійних відключень, місце відключення та його тривалість визначається за розпорядженням та у повній координації з диспетчером Західного регіону.

«Ці заходи дають можливість уникнути хаотичного, некерованого відключення великої кількості споживачів та недопущення виникнення системної аварії», – йдеться в повідомленні.

Інформація про причини застосування зазначеного заходу, його початок, закінчення та інші відомості, що можуть створити уявлення про потенціал енергетичних об‘єктів, є інформацією із обмеженим доступом у період воєнного стану.

«Графік аварійних відключень – це не графік із датою і переліком населених пунктів, це перелік ліній електропередач, які підпадають під негайне відключення у разі отримання відповідного розпорядження. Графік відключень електроенергії надати неможливо, оскільки відключення є не плановими, а аварійними», – пояснюють енергетики.

Вимкнення електропостачання почергово відбуватимуться у всіх районах області. 

Також малий, середній бізнес та побутових споживачів закликають з 07:00 до 23:00 мінімізувати використання енерговитратних приладів: обігрівачів, бойлерів, електроплит, пральних машин, духовок, кондиціонерів, мікрохвильовок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів