Поділитись:

У "Волиньгазі" розповіли, скільки встановили загальнобудинкових лічильників у 2016 році

П'ятниця, 30 грудня 2016, 16:36
У «Волиньгазі» розповіли, скільки встановили загальнобудинкових лічильників у 2016 році

Відповідно до інвестиційної програми, затвердженої державним регулятором, ПАТ "Волиньгаз" в області має встановити 459 лічильників газу.

До кінця 2016 року підприємство встигло встановити 350 лічильників у Волинській області. Про це діловому виданню "Конкурент" повідомили у прес-службі "Волиньгазу".

На наступний рік, відповідно до інвестиційної програми, залишається встановити ще 109 загальнобудинкових лічильників з 459 необхідних.

Інвестиційна програма, за якою "Волиньгаз" встановлює лічильники, затверджена державним регулятором НКРЕКП.

У прес-службі повідомили, що протягом року було достатньо випадків, коли люди відмовлялись від встановлення загальнобудинкових лічильників і всіляко перешкоджали цьому.

Представник прес-служби "Волиньгазу" Віталіна Юхименко каже, що після того, як мешканці не допустили працівників "Волиньгазу" до встановлення лічильника, на них склали акт про порушення, відповідно до Кодексу газорозподільчих систем. За словами прес-секретаря,після складеного акту про порушення кожного мешканця такого будинку викликають на спеціальну комісію для того, аби роз'яснити споживачу, чому встановлюються такі лічильники і які штрафні санкції йому загрожують у разі відмови встановлення лічильників за рахунок оператора, тобто "Волиньгазу".

"Якщо споживач відмовляється від загальнобудинкового лічильника, то він буде змушений за свої кошти встановити індивідуальний. Але в нас закон передбачає облік природнього газу до 2018 року. Тобто такі люди зіштовхуються з умовою встановлення індивідуального лічильника в певний строк", – пояснила Віталіна Юхименко.

Що ж до "Волиньгазу", то вони як ліцензіати повинні виконувати умови, перед якими їх поставив держрегулятор НКРЕКП, який і затвердив інвестиційну програму. Газовики щотижня звітують держрегулятору, який їм виділяє кошти, про те, як вони їх засвоїли.

Розраховуючи тариф, держрегулятор заклав в ціну газу саме ту ціну, яка може бути розрахована на загальнобудинкові лічильники. Тобто якби кожному споживачу потрібно було виділити кошти на індивідуальний лічильник, то це б вплинуло на ціну газу.

У "Волиньгазі" додали, що уже є практика, коли до них звертаються керівники ОСББ, які створюють свій реєстр фактично проживаючих у будинку, і відповідно на основі такого реєстру "Волиньгаз" проводить нарахування за фактично проживаючих осіб.

Надрукувати
мітки:
коментарів
20 жовтня 2023
15 травня 2023
17 березня 2023
23 вересня 2022
16:05
22 червня 2022
03 червня 2022
18:46
25 травня 2022
03 березня 2022
25 лютого 2022
27 вересня 2021