Поділитись:

Військовий експерт назвав причини постійних повітряних тривог в Україні

Середа, 02 листопада 2022, 01:45
Військовий експерт назвав причини постійних повітряних тривог в Україні

У розвідці Британії повідомляють, що росія могла перемістити на території білорусі свої «Кинджали». Там зафіксували літаки МіГ-31К, які є носіями цих ракет. Є кілька причин, які можуть підштовхнути країну-агресорку до такого роду поведінки.

Про це 24 каналу сказав військовий експерт Юрій Федоров.

Терор населення

«По-перше, щоразу коли літак Міг-31К, оснащений «Кинджалами», злітає у повітря, ППО України та командування ППО не знає, чи це свого роду демонстраційний політ, аби показувати, що ось такий літак вилетів і ракети у нього є, чи це справді політ, який має завершитися запуском ракет за цілями в Україні», – зауважив військовий експерт.

Відтак необхідно оголосити повітряну тривогу, щоб врятувати життя людей. У такому випадку вона охоплює майже усі області України, тому що «Кинджали» літають на досить велику відстань – до 2000 кілометрів.

Військове значення

За словами Федорова, коли літак злітає, по ньому починає працювати ППО України, причому на так званих бойових частотах – тих, які використовуються в бойовій обстановці. А їх потрібно тримати у великому секреті.

«Якщо виникає повітряна атака, ворожа сторона часто використовує постановку радіоперешкод, щоб забити, вивести з ладу, паралізувати станцію радіолокації, а для цього потрібно точно знати, на яких частотах вони працюють. Або можуть відкрити вогонь за цими станціями ракетами, які наводяться за випромінюванням РЛС», – зауважив військовий експерт.

В України вони є, додає Федоров, – це американські ракети Harm. Такого роду зброя є й у росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Надрукувати
мітки:
коментарів