Поділитись:

"Київстар" у 2017 виходить на ринок фінансових послуг

П'ятниця, 30 грудня 2016, 17:48

Провідний український оператор мобільного зв'язку "Київстар" планує на початку 2017 року здійснити за допомогою дочірнього підприємства ТОВ "Стармані" комерційний запуск першого блоку фінансових послуг, зокрема перекази коштів населення і платежі на користь третіх осіб.

Банками-емітентами електронних грошей в цьому проекті виступлять державний Укргазбанк і підконтрольний італійській Intesa Sanpaolo Правекс-Банк. Наразі компанія проводить конкурс із відбору однієї з платіжних систем, – повідомляє Forbes. Україна.

"Проект із надання абонентам "Київстар" мобільно-фінансових послуг складається з кількох блоків. Один із них в даний час проходить пілотні випробування, а на початку 2017 року планується комерційний запуск", ─ зазначили в прес-службі на запит агентства.

ТОВ "Стармані" в червні отримала ліцензію Національного банку України на переказування коштів у національній валюті.

ДОВІДКОВО:

"Київстар" ─ український оператор телекомунікацій, що надає послуги зв'язку і передачі даних на основі широкого спектра мобільних і фіксованих технологій, у тому числі 3G. Послугами оператора користуються 25,3 млн абонентів мобільного зв'язку і близько 814 тис. клієнтів фіксованого інтернету.

"Київстар" із середини січня 2014 року спільно з Альфа-банком (Київ) запустив послугу NFC-платежів (безконтактних платежів), для якої необхідно отримати прив'язану до SIM-картки банківську карту і завантажити в телефон спеціальний додаток. Однак ця послуга поки що не стала надто популярною.

У серпні минулого року оператор зареєстрував ТОВ "Стармані" для надання фінансових послуг (крім страхування та пенсійного забезпечення), фінансового лізингу, інших видів кредитування і грошового посередництва, а також для обробки даних і розміщення інформації на веб-вузлах. Статутний капітал дочірньої компанії становить 7 млн грн, частка "Київстару" ─ 100%.

Надрукувати
мітки:
коментарів