Поділитись:

«У Луцьку критично не вистачає житла», – забудовник Андрій Худоба (відео)

Понеділок, 07 листопада 2022, 11:10
«У Луцьку критично не вистачає житла», – забудовник Андрій Худоба (відео)

Луцький забудовник, директор будівельної компанії «Казкова Оселя» Андрій Худоба зазначив, що у місті бракує нового житла. 

За словами Андрія Худоби, у ситуації, що склалася в нашій країні, важливо, аби на ринку нерухомості з'являлися нові пропозиції. 

«Враховуючи, в якій ситуації зараз Україна, коли у нас іде повномасштабна війна, дуже важливо для економіки не зупинятися, а навпаки нарощувати темп, залучати більше інвестицій. Сьогодні наш регіон безпечніший порівняно з іншими. Люди до нас їдуть з інших областей. Наші люди повертаються з-за кордону. Люди цікавляться житлом. А в нашій місцевості ситуація критична, і житла не вистачає. Тому мені здається надважливо не зупиняти оберти, а нарощувати», – каже він. 

Андрій Худоба пояснює, що саме ця сфера найкраще рухає економіку країни, адже кожна гривня, вкладена у будівництво, залучає шість додаткових гривень. Тобто, поряд з будівництвом працюють виробництва, активуються ланцюги постачання, працює комунальна сфера, наповнюється бюджет.

Попри все, Луцьк, очевидно, не зацікавлений у сприянні законному і відповідальному будівництву. 

«Ми вже два рази подавали заяву на зміну цільового призначення однієї з ділянок, яка планується під будівництво ЖК «Київський квартал», що в районі Київського майдану. Два рази нам відмовляли без пояснень. Складається враження, ніби місту не цікаве залучення інвестицій, наповнення бюджету і розвиток. Ми зі свого боку завжди вболіваємо, щоб наше місто розвивалося, і щоб тут була красива архітектура. І завжди ми у будівництві дотримуємося правил, щоб потім не виникало проблем ані в нас, ані в наших мешканців. Тому ми дуже хочемо, щоб місто пішло нам назустріч. Це буде вигідно Луцьку і насамперед нашим мешканцям», – каже він. 

Він додає, що якщо не допомагати бізнесу – будівництво зупиниться, і в цьому буде вина міста. 

Нагадаємо, у Луцьку планують звести новий житловий комплекс в районі перетину вулиць Дубнівська-Архітектора Метельницького-Глушець. Новий ЖК називатиметься «Київський квартал». За попередніми планами, новий житловий комплекс складатиметься з п'яти висоток 17 та 24 поверхи заввишки. Це буде перший у Луцьку комплекс з концепцією «двір без машин». Заїхати у двір можна буде лише на короткий термін, щоб занести сумки з магазину чи, наприклад, візочок малюка. Всі ж автівки знаходитимуться в підземних паркінгах, які у час війни слугуватимуть й бомбосховищем. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
29 квітня 2024
28 квітня 2024
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02