Поділитись:

10 фактів про Apple, які вас здивують (фото)

Субота, 31 грудня 2016, 20:35
10 фактів про Apple, які вас здивують (фото)

Apple – одна з найвідоміших і найдорожчих компаній в світі, яка винайшла персональний комп'ютер.

Портал Іworm зібрав 10 маловідомих, але цікавих фактів про створення та розвиток цієї компанії.

Перший логотип Apple

Легендарне "яблуко" з'явилось значно пізніше. Першим логотипом Apple було чорно-біле зображення Ісаака Ньютона, який сидить під деревом в момент відкриття закону всесвітнього тяжіння.

Цей логотип намалював менш відомий співзасновник компанії Рональд Вейн.

Однак цю картину замінили на яскравий новий логотип "райдужне яблуко".

Лише в 1998 році на логотип перетворили однотонне яблуко.

Для розробки Apple Возняк і Джобс продавали свої речі

Для покупки деталей для проекту Apple I, Стіву Джобсу довелося продати свій фургон Volkswagen, а Стіву Возу – свій інженерний калькулятор Hewlett-Packard 65. Продав він його за 500 доларів, хоча у той час новий такий калькулятор міг коштувати 795 доларів.

Загадкова ціна 666,66 доларів

Історично склалося, що продукція Apple – дорога. Якщо врахувати інфляцію, то вийде, що Apple I коштував навіть дорожче, ніж сучасний Apple MacBook Pro.

А от ціна 666 доларів і 66 центів ніяк не пов'язана з релігієюа. Стів Возняк в одному зі своїх інтерв'ю розповів, що він завжди захоплювався повторами цифр.

Оскільки оптова ціна на Apple I становила 500 доларів, з урахуванням націнки ця ціна перетворювалася приблизно в 667 доларів. А для зручності у підрахунках, Возняк округлив ціну до 666,66 доларів.

Собакорову винайшла співробітниця Apple

Собакорова – це символ, який входив до складу єгипетського шрифту на першому Macintosh. Коли даний шрифт визнали недійсним, "собакорова" переселилася на новий LaserWriter Driver 4.0 і стала талісманом технарів.

Цей символ під назвою Clarus був створений С'юзанн Кері. Собакорову можна було знайти у всіх версіях ОС комп'ютерів Apple. У 80-х роках навіть компанія Microsoft використовувала даний знак.

Macintosh – це сорт яблук

Назву нового комп'ютера Macintosh вигадав співробітник компанії Apple Джеф Раскін, який полюбляв цей сорт яблук.

Apple створила першу цифрову кольорову фотокамеру

Перша цифрова кольорова фотокамера була створена в 1994 році в США компанією Apple. Називалася вона – Apple QuickTake 100. Зняти на камеру можна було лише 8 знімків. Їх можна було переглядати на комп'ютері Mac.

Вартість камери становила 749 доларів. Дуже дорога забавка, якщо врахувати те, що в камери не було дисплея і вона була 1-мегапіксельною.

Назва iPod народилася завдяки фільмові

До того, як дати ім'я своєму новому пристрою, Стів Джобс вже придумав слоган і він звучав так: "1000 songs in your pocket" (1000 пісень у вашій кишені).

Один із команди, яка й мала вигадати назву для пристрою, надихнувся фільмом "2001: Космічна одіссея". Адже взаємодія комп'ютера і музичного плеєра нагадала йому взаємодію космічного корабля і рятувальної капсули, яка в цьому фільмі називалася EVA pod.

"Треба було тільки додати приставку "i" – і справа була в капелюсі", – розповідав Вінні Чіко.

Секретна гра в першому iPod

У першому iPod була захована секретна гра, в яку можна було потрапити, набравши певну комбінацію кнопок.

Нік Тріал, відкривши цей невеликий секрет, відразу ж поділився ним з іншими користувачами iPod а на сайті Geek.com.

Загадкове Ім'я John, або Johnny Appleseed в історії Apple

Johnny Appleseed – це американський місіонер, який жив в 18 столітті. Також він був садівником, відомим своєю схильністю до вирощування яблук, – і це єдине, що пов'язує Джонні з корпорацією Apple.

Перша згадка Johnny Appleseed в історії Apple веде до інвестора і колишньому генерального виконавчого директора Apple Майка Марккули. Ймовірно, він використовував цей псевдонім, коли писав програми під Apple II.

Тим же ім'ям підписано лист на новій іконці TextEdit в Mac OS X Leopard.

Джонні Айв теж носить одну й ту ж футболку

Стиль одягу Стіва Джобса ніколи не змінювався, він завжди носив: чорну водолазку, кросівки NB і джинси Levis. Але, як виявилося, – це не єдиний керівник компанії, який дотримується свого стилю і залишається вірним йому.

Джонні Айв – перший віце-президент Apple в дизайнерській галузі – вже понад 10 років носить одну й ту ж футболку марки G-Star.

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 березня 2024
22 березня 2024
19 березня 2024
15 березня 2024
06 березня 2024
05 березня 2024
29 лютого 2024
23 лютого 2024
20 лютого 2024