Поділитись:

У 2017 році на автомобілістів чекають нові штрафи

Неділя, 01 січня 2017, 10:53

У Верховній Раді зареєстрували законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за парковку, зупинку і стоянку авто на місцях, призначених для інвалідів.

Даний документ був зареєстрований в парламенті 30 грудня 2016 року, – повідомляють Вести.

Законопроект пропонує збільшити штраф за парковку автотранспорту на місцях, призначених для інвалідів, на 119 %.

Зокрема, пропонується встановити, що парковка на місцях для інвалідів водієм, який не має документів, що підтвержують наявність у нього або у одного з пасажирів інвалідності (крім явно виражених ознак інвалідності), тягне за собою штраф для водіїв у розмірі 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (один такий мінімум становить 17 гривень, тобто мова йде про суму в 1020 грн - замість нинішніх 465 грн).

Повторне протягом року вчинення порушення, передбаченого частинами другою, третьою або п'ятою цієї статті, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, - тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб суб'єктів господарювання, які містять майданчики для платного паркування транспортних засобів у розмірі від 120 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 2 040 грн до 2 550 грн).

При цьому інвалід може використовувати будь-який паркомісце, якщо на парковці відсутні позначення паркомісць для інвалідів.

Також встановлюється право на паркувальне місце для інвалідів біля житлових будинків. Розпізнавальний знак "Водій з інвалідністю" повинен буде розміщуватися на автомобілях спереду і ззаду. Пропонується дозволити евакуацію автомобілів, які займають місця для інвалідів.

Надрукувати
мітки:
коментарів