Поділитись:

Військовий експерт пояснив, як звільнення Херсона вплине на події на фронті

Субота, 12 листопада 2022, 14:53
Військовий експерт пояснив, як звільнення Херсона вплине на події на фронті

У пёятницю, 11 листопада, українські захисники зайшли в місто Херсон. Окупанти втратили контроль над єдиним обласним центром, який захопили у 2022 році та ще й «включили» його до свого складу. Для країни-агресорки це неабияка репутаційна втрата.

Таку думку 24 каналу озвучив військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко.

За словами Олександра Коваленка, звільнення Херсона має тактичне та стратегічне значення, оскільки тепер загарбники фактично повністю втрачають контроль над правобережжям.

Вороже угруповання, яке зараз буде перебувати саме на лівому березі фактично заблоковано та не має можливості здійснювати якісь дії в напрямку Миколаєва, Кривого Рогу та Запоріжжя як це було, коли вони контролювали правий берег Дніпра.

«Фактично перебування на правому березі надавало їм можливість створювати загрозу підготовки наступу в напрямку одного з цих міст для подальшої окупації території України», – пояснив Коваленко.

Російські загарбники використовували територію правобережжя як Білорусь, тобто мали там угруповання, яке постійно створювало імітацію загрози нового вторгнення. У такий спосіб, вони стримували велику кількість ресурсів ЗСУ на цій ділянці.

«Зараз цей ресурс можна буде використати на інших напрямках, що значно прискорить деокупацію інших локацій та територій України. А правобережжя буде таким собі бастіоном, який не буде надавати можливості росіянам навіть уявляти собі якийсь реванш чи контрнаступ», – розповів військово-політичний оглядач.

За його словами, річка Дніпро є природним бар'єром, який не дозволить російським загарбникам це зробити. Ба більше, українська високоточна артилерія продовжуватиме нівелювати потенціал окупантів на лівому березі.

Нагадаємо: в Інституті вивчення війни вважають, що російські військові більше не мають можливості утримувати правий берег Дніпра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
23 квітня 2024
22 квітня 2024
18 квітня 2024
16 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
07:20
10 квітня 2024
06 квітня 2024
03 квітня 2024