Поділитись:

Лучан цілодобово зніматимуть відеокамери

Вівторок, 03 січня 2017, 17:04

Упродовж 2017 року Луцьк повинен стати значно безпечнішим у зв'язку зі встановленням у місті кількох десятків камер відеоспостереження.

"Це робиться задля підвищення рівня безпеки лучан та громадського порядку в місті", – зазначив наприкінці листопада 2016 року начальник управління капітального будівництва Луцької міськради Леонід Карабан.

Конкурент, ознайомившись із тендерною документацію, дослідив, скільки камер планують встановити, які в них якісні характеристики та чи зможуть вони здійснювати зйомку вночі

Так, згідно з технічним завданням, оприлюдненим на офіційному веб-порталі "Державні закупівлі", в Луцьку планують встановити 50 камер відеоспостереження. Частина – для розпізнавання людей, інша – для розпізнавання автомобільних номерів.

Як повідомив у коментарі Конкуренту Леонід Карабан, систему умовно можна розділити на дві частини: безпека дорожнього руху та безпека міста.

Загалом управління міської ради планує закупити 3 види відеокамер китайського виробника HIKVISION.

Зокрема, 21 кольорову вуличну ІР камеру HIKVISION моделі DS-2CD2T42WD-I8, 28 камер розпізнавання автомобільних номерів HIKVISION моделі DS-2CD4012FWD-A, а також одну роботизовану відеокамеру з інфрачервоною підсвіткою HIKVISION DS-2DF8236I-AEL.

Так, за даними сайту hikvision.org.ua, вартість першої групи – 4 290 грн за одиницю, другої – 8 008 грн за одиницю.

Ціна роботизованої відеокамери з інфрачервоною підсвіткою становить 42 тисячі 042 гривні.

Таких у Луцьку має з'явитися 21 одиниця. Характеристики: 4 мегапікселі, ІЧ-підсвічування на відстань до 80 метрів><span class=Таких у Луцьку має з'явитися 21 одиниця. Характеристики: 4 мегапікселі, ІЧ-підсвічування на відстань до 80 метрів

Камер розпізнавання автомобільних номерів повинні встановити 28. Швидкість запису – 25 кадрів у секунду><span class=Камер розпізнавання автомобільних номерів повинні встановити 28. Швидкість запису – 25 кадрів у секунду

Встановлять також одну роботизовану відеокамеру, яка може обертатися. Характеристики: ІЧ-підсвічування на відстань до 200 метрів, 36-кратне оптичне  збільшення><span class=Встановлять також одну роботизовану відеокамеру, яка може обертатися. Характеристики: ІЧ-підсвічування на відстань до 200 метрів, 36-кратне оптичне збільшення

Зауважимо, що всі види відеокамер здатні знімати як вдень, так і вночі, про що сказано в характеристиках.

Зі слів начальника управління капітального будівництва, центральний сервісний центр відеоспостереження буде розташований неподалік від міської ради, в будівлі на вулиці Богдана Хмельницького, 17. Звідти здійснюватимуть комплексне керування.

Крім того, 2 пункти спостереження мають бути облаштовані в будівлях Нацполіції. Загалом містом планують прокласти 48 кілометрів оптоволоконних мереж.

В основному, каже Леонід Карабан, відеокамери встановлюватимуть на в'їздах і виїздах з міста (у напрямку Володимира-Волинського, Ковеля, Рівного, Львова і Дубно), в місцях масового скупчення та на світлофорних об'єктах. Планують розмістити камеру відеоспостереження і на Театральному майдані.

Нагадаємо: прокладання оптично-волоконних мереж та встановлення відеоспостреження коштуватиме 7 мільйонів 584 тисячі 441 гривня і 57 копійок з міського бюджету.

У тендері на нове будівництво оптично-волоконних мереж зі встановленням відеокамер змагалось два учасники із Києва: ТОВ "Істагруп" та ТОВ "ІТ-Інтегратор".

Перемогу здобуло підприємство "ІТ-Інтегратор", яке запропонувало виконати роботи орієнтовно за 7,6 млн гривень. Це майже на 3 млн гривень менше від пропозиції ТОВ "Істагруп".

За вимогами конкурсу роботи повинні закінчити до 30 листопада 2017 року.

Надрукувати
мітки:
коментарів