Поділитись:

Phoenix Ghost в небі над Україною – що це за дрон

П'ятниця, 18 листопада 2022, 00:40
Phoenix Ghost в небі над Україною – що це за дрон

Новий американський дрон-камікадзе Phoenix Ghost подібний до Switchblade, але може літати довше. І зараз Україна з нетерпінням чекає на застосування цієї техніки, щоб дати відсіч противнику.

Про це повідомляє сайт новин Луцька та Волині «Конкурент» з посиланням на Technology.org.

Український військовий експерт і полковник запасу ЗСУ Олег Жданов пояснив, що Phoenix Ghost фактично є наступним поколінням американських безпілотників-камікадзе Switchblade. Звичайно, виробник інший. Switchblade – це розробка американської компанії AeroVironment, а Phoenix Ghost виробляє компанія оборонної промисловості Aevex Aerospace.

За інформацією Олега Жданова, Phoenix Ghost можна запускати на відстань до 40 кілометрів і час його роботи може становити аж 6 годин.

«Якщо вони надійдуть нам, то це було б дуже добре. 1,100 дронів, якщо я не помиляюся. Гарантовано 1,100 об’єктів противника можуть бути вражені», –наголосив Олег Жданов.

4 листопада США анонсували новий пакет військової допомоги Україні в розмірі $400 млн, який включає 1,100 дронів Phoenix Ghost. Представники США зазначили, що кілька таких дронів вже доставлені до України. Перша партія з 120 систем була доставлена на початку травня. Хоча дрон-камікадзе Phoenix Ghost є одноразовою зброєю, це значна кількість боєприпасів, які можуть завдавати серію ударів по російських об’єктах.

Раніше повідомлялося, що компанія Aevex Aerospace розробила Ghost Phoenix спеціально для потреб Збройних сил України. Phoenix Ghost був створений ще до російського вторгнення в Україну.

Оператор може вручну керувати безпілотником по радіозв’язку або направити в задані координати. За деякими даними, Phoenix Ghost найефективніше знищують середньоброньовану техніку. Він має три варіанти – осколковий, кумулятивний і розвідувальний. Phoenix Ghost запускається вертикально з використанням аналогічної системи пневматичної гармати.

Також повідомляли, що США вирішили передати до Збройних Сил України ще 10 дронів Switchblade 600. Дрони Switchbalde 600 є збільшеною версією Switchblade 300. Боєголовка цього дрона рівноцінна протитанковому комплексу Javelin.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Надрукувати
мітки:
коментарів