Поділитись:

На території Європи виявили гігантську черепаху довжиною з автомобіль

Понеділок, 21 листопада 2022, 05:25
На території Європи виявили гігантську черепаху довжиною з автомобіль

На півночі Іспанії виявили новий вид гігантських черепах.

Leviathanochelys aenigmatica, що має майже чотири метри в довжину, показує, що гігантські черепахи були більш поширеними, ніж вважалося раніше.

Гігантські черепахи довжиною з автомобіль колись плавали морями Європи понад 70 мільйонів років тому.

До недавнього часу гігантські черепахи довжиною понад три метри, такі як Архелон і Протостега, зустрічалися лише в Північній Америці. Для порівняння, найбільший європейський вид мав довжину лише 1,5 метра.

Але новий вид, виявлений в Іспанії, показує, що гігантизм черепах не був суто американським явищем. Хоча тіло Leviathanochelys aenigmatica довжиною 3,7 метра не таке довже, як тіло Архелона , воно було трохи ширшим і входить до числа найбільших черепах в історії.

Доктор Анхель Ернандес Лухан, який є співавтором опису нового виду, каже, що це може бути перша з більш гігантських європейських черепах.

«Ми налаштовані оптимістично і віримо, що в Європі можна знайти більше видів гігантських черепах», – говорить Анхель. «Фрагментарні залишки великих морських черепах раніше знаходили по всій Європі, але жодна з них не є такою повною, як Leviathanochelys».

«Це лише питання часу, коли будуть відкриті нові види великих морських черепах часів динозаврів».

Доктор Сандра Чепмен, колишній куратор музею викопних рептилій і птахів, яка вивчала викопні черепахи, додає: «Я вважаю, що цей зразок справді гарна знахідка, яку добре дослідили».

«Це додає ще одну деталь до головоломки тенденцій в еволюції черепах. Це підтверджує ідею , що надзвичайні розміри є більш поширеними до вимирання, а менші, але все ще значні, розміри переважають після».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
14:10
13 квітня 2024
28 січня 2024
23 грудня 2023
02 грудня 2023
20 жовтня 2023
12 жовтня 2023
17 вересня 2023
02 вересня 2023
18 червня 2023