Поділитись:

На Волині по-новому затверджуватимуть інвестиційні проекти

Четвер, 05 січня 2017, 11:39
На Волині по-новому затверджуватимуть інвестиційні проекти

Зі слів начальника управління капітального будівництва облдержадміністрації Лілії Павлової, кошти Державного фонду регіонального розвитку, за рахунок яких у 2016 році фінансувалися роботи на 22-х об'єктах, освоєні в розмірі 84,8 млн гривень.

Незавершені ж об'єкти залишаються перехідними та будуть здані в експлуатацію у поточному році, – повідомляє відділ інформаційної політики Волинської ОДА.

Для реалізації заходів соціально-економічного розвитку окремих територій області з державного бюджету була виділена субвенція в розмірі 84,8 млн гривень, з яких 77, 5 млн гривень – освоєно.

Основна частина коштів надходила на рахунки розпорядників у листопаді-грудні 2016 року, а відтак – не могли бути цілком використані.

Проте, якщо швидке освоєння державної субвенції під кінець року стає неможливим в плані будівництва, її можна спрямувати на резервні проекти купівлі-встановлення різного роду техніки та приладдя для тих чи інших закладів. Відтак, при формування загального реєстру об'єктів на 2017 рік, цей момент повинен бути врахований.

Окрім того, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик наголосив: обов'язковою умовою для реалізації проектів соціально-економічного розвитку на 2017 рік є наявність проектно-кошторисної документації. Окрім того, на етапі підготовки проектів усі управління облдержадміністрації, в чию компетенцію вони входять, повинні надати свої рекомендації, застереження, технічні вимоги, які підрядні організації зобов'язані врахувати.

"Управління капітального будівництва не візьме в розробку жоден проект, який не буде завізований профільними управліннями, адже саме вони мають погоджувати технічне завдання проекту", – зазначив він.

Таке рішення голови облдержадміністрації найближчим часом буде підтверджено відповідними розпорядчими документами.

Позаяк, для ефективної роботи та своєчасного отримання інформації стосовно об'єктів соцеконому в усіх без виключення районних державних адміністрація будуть створені структури, що відповідатимуть за інвестиції.

За розпорядженням голови ОДА до 25 січня поточного року всі профільні структури повинні надати свої висновки та рекомендації управлінню капітального будівництва з підконтрольних їм проектів. Ухвалення ж усіх інвестиційних проектів мають відбутися до кінця лютого.

"У рамках реорганізації структури в кожній районній державній адміністрації необхідно створити чи реорганізувати єдине управління розвитку та інвестицій. До нього ми зараховуємо спеціалістів із капітального будівництва, дорожньої інфраструктури, залучення та освоєння інвестицій. Це єдине управління, в якому повинен бути головний спеціаліст, який нестиме персональну відповідальність за надання інформації в управління капітального будівництва, іншим підрозділам облдержадміністрації про хід освоєння коштів на об'єктах розвитку, включаючи капітальне будівництво, інфраструктуру, дорожнє будівництво, залучення інвестицій розвитку", – повідомив Володимир Гунчик.

У підсумку Володимир Гунчик вважає, що за результатами 2016 року освоєння коштів державного та місцевого бюджетів на об'єкти соціально-економічного розвитку завершено з результатом – задовільно.

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 листопада 2023
26 жовтня 2023
20 жовтня 2023
12 жовтня 2023
11 листопада 2022
25 липня 2022
20 березня 2022
19 березня 2022
02 березня 2022
15 грудня 2021