Поділитись:

Набув чинності закон про фінансовау допомогу для власників Карти поляка

Четвер, 05 січня 2017, 15:19
Набув чинності закон про фінансовау допомогу для власників Карти поляка

У результаті оновленого Закону про Карту поляка, який набувчинності 1 січня 2017 року, вже кілька десятків власників Карти поляка в самому лише Мазовєцькому воєводстві звернулися по матеріальну допомогу у зв'язку з поселенням на постійне проживання в Польщі.

Про це повідомляє Польське радіо.

З нового року особи, що мають такий документ, можуть розраховувати на фінансову допомогу для покриття витрат оселення в Польщі у випадку, якщо заявку на дозвіл на постійне перебування було подано після 1 січня. Речниця Мазовєцького воєводи Ева Філіпович сказала, що така допомога виплачуватиметься максимум протягом 9 місяців як особі, що має Карту поляка, так і найближчим членам її родини.

В Мазовєцькому воєводстві заяву про допомогу можна подати особисто у Відділі зі справ іноземців у Варшаві, а також у представництвах цього відомства в інших містах.

На сьогодні Карту поляка має близько 180 тисяч іноземців. Нею підтверджується приналежність до польського народу, а видається вона з 2008 року особам польського походження, що мешкають у 15 країнах колишнього Радянського Союзу.

Надрукувати
мітки:
коментарів