Поділитись:

На покращення екології Волині планують витратити 415 мільйонів

Четвер, 21 січня 2016, 10:35

На сесії Волинської обласної ради вирішуватимуть екологічну ситуацію в області та перспективи її покращення.

Заступник начальника управління екології та природних ресурсів ОДА Вікторія Тимощук розповіла про результати екологічної Програми минулих років. Вона розповіла, що Програма комплексна, має багато різних джерел фінансування, основне з яких – держбюджет (20%). "Найкращий показник виконання Програми був у 2015 – 59%", – наголосила Вікторія Тимощук. Про це пише видання Волинський інформаційний портал.

Обсяг фінансування, який передбачається проектом на "Екологію 2016–2020", – 415 мільйонів гривень. Програма отримала позитивні оцінки департаменту фінансів.

Українське товариство охорони природи дослідило цю Програму, і зробило висновок, що вона недоопрацьована. Була пропозиція навіть зняти це питання з розгляду комісії.

Проте голова ОДА, Володимир Гунчик, зазначив: "Якщо завтра держбюджет вирішить виділити нам додаткові кошти, а в нас не буде рішення по Програмі, – нам цих коштів не дадуть, тому ми маємо ухвалити винести дане питання на розгляд сесії. На наступному засіданні комісії ми зможемо розглянути всі доопрацювання додатково".

Комісія ухвалила внести це питання на розгляд сесії.

Надрукувати
мітки:
коментарів