Поділитись:

Туристичні компанії вдвічі знили ціни на відпочинок

Неділя, 08 січня 2017, 16:03

Цієї зими операторам довелося переглянути плани по турпотоках і часто не на свою користь.

Про це повідомляє "Новое время".

Туристичні компанії прорахувалися з попитом і змушені працювати за викидними цінами. "Ми зараз спостерігаємо надлишок ємкостей на ОАЕ та Єгипет. Немає стільки туристів. Йде боротьба за клієнта і як результат – істотне зниження цін", – констатує Євген Хайнацький, директор компанії Стиль Авіа.

За його даними, зараз за $400 (стандартний турпакет) можна полетіти удвох до Єгипту, при тому що собівартість тільки авіаквитка становить $250-280. Це не рахуючи витрат на трансфер з/в аеропорт та оплату готелю з харчуванням. Фактично вартість удвічі нижча за традиційний ринковий цінник. Багато компаній раніше переглянули плани, а хтось тільки зараз.

"Єгипет, Шрі-Ланка – абсолютно нижчі ніж собівартость", – перераховує Віктор Войцеховський, комерційний директор Tickets Travel Network. Войцеховський каже, що туристичні компанії не набрали кількості туристів, тому дуже багато гарячих пропозицій на ринку. "Вони хочуть хоча б повернути частину грошей, щоб заплатити готелям й авіакомпаніям. Хоч якось компенсувати свої збитки", – резюмує він.

За оцінками комерційного директора Tez Tour в Україні Аркадія Маслова, обсяг туристів, які захочуть відпочити в Єгипті, не перевищить 300 тис., а оператори запланували понад 600 тис. на 2017 рік: "Звісно, що рейси знімаються. Більше того, деякі туроператори змушені продавати тури в мінус, не йдеться навіть про рентабельність".

Маслов каже, що ситуація, яка є зараз, за великим рахунком ламає ринок виїзного туризму в Україні.

Через різного роду події в Єгипті європейські і російські туристи не їздять у цю країну, тому була велика надія на українців.

Надрукувати
мітки:
коментарів