Поділитись:

Куди Apple інвестує 1 мільярд доларів

Неділя, 08 січня 2017, 19:48
Куди Apple інвестує 1 мільярд  доларів

Apple вклала близько 1 млрд доларів в SoftBank Vision Fund, фонд інвестицій в IT, який японська компанія створила спільно з Саудівською Аравією.

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на заяву каліфорнійської корпорації, – пише "Економічна правда".

У жовтні Softbank і урядовий фонд Саудівської Аравії оголосили про створення фонду Softbank Vision Fund з капіталом приблизно 100 млрд. Він буде проводити інвестиції в інформаційні технології.

Протягом перших п'яти років Softbank вкладе в фонд 25 млрд дол., а Саудівська Аравія - 45 млрд дол. Фонд буде перебувати в Великобританії і має намір залучати інвестиції інших підприємств.

У грудні стало відомо, що Apple веде переговори з SoftBank про можливість вкладення 1 млрд дол. Дана інформація була підтверджена "яблучним" гігантом на цьому тижні.
SoftBank Vision Fund повинен почати свою роботу в наступному році, це буде найбільший інвестиційний фонд у світі. Він буде інвестувати кошти в створення нових технологій, включаючи галузі штучного інтелекту, глибокого навчання, робототехніки та інтернету речей.

Представники Apple відзначили, що фонд буде дуже важливим для компанії, так як він повинен прискорити розвиток технологій.

Перші збори керівництва фонду призначено на 10 січня 2017 року.
Крім Apple, про наміри вкласти свої кошти в Vision Fund розповідали виробники апаратного забезпечення Qualcomm, Foxconn і керівник Oracle Ларрі Еллісон.

Надрукувати
мітки:
коментарів