Поділитись:

СБУ поїхала «у гості» до куми Медведчуків у Зимне: як пройшов обшук

Середа, 14 грудня 2022, 20:00
СБУ поїхала «у гості» до куми Медведчуків у Зимне: як пройшов обшук

Служба безпеки України продовжує проводити обшуки у храмах Української православної церкви московського патріархату. Цього разу силовики завітали знову на Волинь і побували у Зимненському монастирі.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу КонкурентTV.

Зимненський монастир – добре відомий. Йдеться не лише про його історичну особливість, унікальність та красиву архітектуру. Відома святиня і тим, що її досить полюбляли відвідувати відомі постаті.Такі як Леонід Кучма, Віктор Янукович, настоятель Києво-Печерської лаври Павло Лебідь, а також – кум російського диктатора путіна – Віктор Медведчук разом зі своєю дружиною Оксаною Марченко.

За інформацією ЗМІ, ці люди щедро фінансували монастир. Також за твердженням журналістів на території храму є навіть вертолітний майданчик - усе для для зручності відомих та поважних осіб. Ба більше з початку повномасштабного вторгнення у мережі з’явилася інформація, що саме на території цього монастиря переховувався Віктор Медведчук.

Чи дійсно це так - поки невідомо. Однак варто зазначити настоятелькою монастиря є ігуменя Стефана - кума тих самих Медведчуків, а за сумісництвом одна з найвпливовіших жінок на Волині. Тож візит до святині силовиків, очевидно, був лише питанням часу. Були до нього готові, припускаємо, і у святині.

Як відбувались обшуки, та що думають про це самі священнослужителі – дивіться у сюжеті

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
17 квітня 2024
04 квітня 2024
22 лютого 2024
11 лютого 2024
11:01
06 лютого 2024
17 січня 2024
12 січня 2024