Поділитись:

На Волині стартувала програма транскордонного співробітництва з Білоруссю

Четвер, 21 січня 2016, 11:39

На Волині стартувала Програма територіальної співпраці Білорусь-Україна, яка фінансується Європейським союзом.

Програма міжнародної технічної допомоги діятиме в п'яти українських областях – Волинській, Київській, Житомирській, Чернігівській та Рівненській. З білоруської сторони в ній беруть участь Брестська та Гомельська області. Про це інформує білоруське видання Белта.

Перший конкурс заявок нової Програми територіальної співпраці стартував 20 січня, – розповіла директор Брестського транскордонного інфоцентру Катерина Косих.

На отримання фінансування можуть претендувати проекти, які носять транскордонний характер, за участю мінімум одного партнера від кожної країни-учасниці.

Проектні пропозиції мають бути спрямовані на соціально-економічний розвиток і поліпшення умов життя місцевих громад у прикордонних регіонах, вирішення загальних проблем екології, зайнятості, охорони здоров'я та інших сфер, що становлять спільний інтерес і транскордонне значення.

Великий потенціал для територіальної співпраці має також культура, освіта та спорт.

Бенефіціарами програми можуть бути регіональні та місцеві органи влади, неурядові та некомерційні організації, що реалізують проекти, які представляють загальнодержавний інтерес. Проекти , реалізовані за програмою, не можуть носити комерційний характер. Тривалість реалізації проектів становить від 9 до 18 місяців.

Загальний бюджет програми становить 3,3 мільйона євро. Передбачається фінансування до 90% від загальних допустимих витрат проекту. Решта суми повинна співфінансуватися інших джерел. Сума грантів становить від 60 тисяч до 250 тисяч євро.

Фінальний термін подачі заявок на конкурс – 19 квітень 2016 року.

Надрукувати
мітки:
коментарів