Поділитись:

Поліція затримала «Умку» та «Лашу Свана» – впливових злодіїв у законі (відео)

Середа, 28 грудня 2022, 08:25
Поліція затримала «Умку» та «Лашу Свана» – впливових злодіїв у законі (відео)

В Україні затримали «злодіїв у законі» «Умку» та «Лашу Свана», наразі суд вирішує питання про обрання їм запобіжного заходу.

Як повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора, обоє підозрюються у поширенні злочинного впливу та організації «сходок».

За даними слідства, підозрювані з грудня 2020-го до березня 2021 року організували та були присутні на трьох злочинних зборах із представниками криміналітету в Україні. На «сходках» обговорювали координацію злочинної діяльності, виділення грошей із «общака» на святкові потреби криміналітету та ув'язнених «злодіїв у законі». На «сходці» одного з лідерів ОЗГ наділили ширшими повноваженнями – надали можливість збору коштів, одержаних злочинним шляхом, на території Одеси.

Зібрані правоохоронцями докази стали підставою для затримання «злодіїв в законі» в порядку ч. 4 ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Головним слідчим управлінням за оперативного супроводу Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Раніше завершено досудове розслідування у справі щодо поширення затриманими злочинного впливу, а обвинувальний акт скеровано до суду.

Відомо, що «злодії в законі» «Умка» – коронований у 2014 році, а «Лаша Сван» – у 1995 році. Вони здобули свої «звання» від топ-представників російського кримінального світу.

У межах кримінального провадження оперативники та слідчі продовжують проводити комплекс заходів для збору доказів протиправної діяльності інших представників криміналітету для притягнення їх до відповідальності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів