Поділитись:

У "Пана Курчака" заберуть пташні на Волині?

Четвер, 12 січня 2017, 15:20
У «Пана Курчака» заберуть пташні на Волині?

У птахокомплексу "Губин" (ТМ "Пан Курчак") можуть забрати пташні на двох майданчиках, розташованих на Волині.

Про це стало відомо під час інтерв'ю засновника і гендиректора корпорації "Агропродсервіс" Івана Чайківського для журналу The Ukrainian Farmer.

Зі слів Івана Чайківського, корпорація "Агропродсервіс" продумує маркетинг реалізації та просування продукції птахівництва, проектування та будівництво забійного й холодильного цехів.

"Поки що ми наші пташні на двох майданчиках здаємо в оренду птахокомплексу "Губин" (ТМ "Пан Курчак"), – сказав він. – Чому самі не вирощуємо птицю? Бо в нас немає ні забійного цеху, ні холодильників — продумуємо маркетинг реалізації та просування продукції птахівництва, проектування та будівництво забійного й холодильного цехів".

З його слів, це буде лінія забою потужністю 1 тис. голів птиці на годину. Потужність птахоферми — 2 млн голів птиці на рік.

"Ми ще, правда, маємо третій майданчик, де частково проведені необхідні роботи. Думаю, якщо туди вкласти ще пару мільйонів, то можна буде й там вирощувати близько 1 млн бройлерів", – зазначив Іван Чайківський.

ДОВІДКОВО:

ПАП "Агропродсервіс" — українське підприємство в агропромисловому секторі. Підприємство об'єднує 14 господарств у Тернопільській та Івано-Франківській областях, які займаються рослинництвом, тваринництвом, птахівництвом та працюють у сфері послуг (збір та сушка зерна).

ПАП "Агропродсервіс" є ініціатором та засновником Асоціації свинарів України.

Основним видом діяльності підприємства є рослинництво, зокрема зернові та олійні культури. Земельний банк становить близько 37 тис. га посівної землі. Профільними культурами є озима пшениця, ячмінь, соя, ріпак, кукурудза, соняшник, цукровий буряк. У смт Козова зведено власний елеватор потужністю 150–160 тис. тонн одночасного зберігання. Частина продукції йде на виробництво комбікормів на власному комбікормовому заводі проектною потужністю 10 т/год.

У 2003 році "Агропродсервіс" отримав статус насінгоспу, у липні 2012 року відкрито насіннєвий завод потужністю 15 тонн на годину.

Від 2005 року підприємство працює також у галузі тваринництва, зокрема свинарства. У березні 2006 року ПАП "Агропродсервіс" отримало статус племрепродуктора, а у травні 2009 року — племзаводу з розведення свиней породи Ландрас. Від 2008 року на підприємстві вирощується також м'ясна та молочна велика рогата худоба. Для підтримки даного напрямку в підприємстві функціонує 4 м'ясо-молочні ферми.

Від 2012 року компанія також почала розвивати сектор птахівництва. У с. Гарбузів Зборівського району зведено птахівничий комплекс на 350 тис. голів курей-бройлерів.

Надрукувати
мітки:
коментарів