Поділитись:

У Луцьку за минулий рік відмовились від дев'яти новонароджених малюків (відео)

Середа, 11 січня 2023, 14:13
У Луцьку за минулий рік відмовились від дев'яти новонароджених малюків (відео)

У Луцьку в 2022 році зафіксували дев'ять відмов від новонароджених малюків.

Про це пише Суспільне.

У Луцькому клінічному пологовому будинку впродовж 2022 року зафіксували одну відмову матері від новонародженої дитини. У Волинському перинатальному центрі за минулий рік було вісім відмов від малюків.

У процедурі відмови від дитини в пологовому будинку, окрім матері малюка, задіяні три служби: соціальна служба, ювенальна поліція і служба у справах дітей і молоді.

Яка ситуація в Луцькому пологовому будинку

Як розповів директор пологового, в умовах воєнного стану дитина, від якої торік відмовилися батьки, пройшла спрощену процедуру всиновлення.

«Немовлята після відмови матері та оформлення всіх документів направляються в будинок дитини. Зараз на час воєнного стану він був перевезений у Польщу, тому одна дитина пройшла спрощену процедуру усиновлення», – сказав Сергій Сябрук.

Загалом упродовж останніх десяти років у пологовому будинку зареєстрували дев'ять відмов матері від новонародженої дитини, зокрема:

  • 2021 рік – чотири відмови;
  • 2020 рік – одна відмова;
  • 2019 рік – відмов не було;
  • 2018 рік – одна відмова;
  • 2017 рік – відмов не було;
  • 2016 рік – відмов не було;
  • 2015 рік – одна відмова;
  • 2014 рік – одна відмова;
  • 2013 рік – одна відмова;
  • 2012 рік – відмов не було.

Єдине в місті «Вікно життя», котре функціонувало в акушерському корпусі Луцького клінічного пологового будинку з 2011 року, перестало працювати у 2020-му. Тоді в жовтні 2020 року Луцька міська рада прийняла рішення віддати приміщення під тимчасовий стаціонар для лікування хворих на COVID-19.

«Вікно життя» наразі не функціонує, приміщення віддали під тимчасовий інфекційний стаціонар. Зараз в тому кабінеті, де було «вікно життя», знаходиться приймальня стаціонару та комп'ютерний томограф», – зазначив директор медзакладу Сергій Сябрук.

Скільки відмов було в перинатальному центрі

У Волинському обласному перинатальному центрі, що розташований в Луцьку, за минулий рік зафіксували вісім відмов від новонароджених малюків, – розповіла  гендиректорка медзакладу Ірина Горавська.

«Були випадки, що відмовлялися жінки, які народжували в нас, а також були випадки, що привозили діток до нас з інших районів», – сказала гендиректорка.

Ірина Горавська додала: всі восьмеро дітей, від яких відмовилися, були згодом усиновлені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024