Поділитись:

Двоє волинян – у рейтингу найбагатших чиновників України

Субота, 14 січня 2017, 15:40

Одразу два волинські нардепи потрапили до рейтингу найбагатших чиновників України у 2016 році.

Рейтинг на основі поданих електронних декларацій склала редакція "Forbes Україна".

Очолив список Президент України Петро Порошенко. У 2015 році родина президента володіла $940 млн. На своїх банківських рахунках Порошенко теж задекларував коштів більше, ніж інші – $26,7 млн.

Більшість учасників рейтингу вважають за краще зберігати гроші "по-старому" – в кеші. Винятки – лише Костянтин Жеваго і Леонід Клімов. Ці народні депутати за підсумками 2015 року зовсім не задекларували готівку. У той же час 51 % акцій однієї з найбільших сировинних компаній України забезпечили Жеваго друге місце в рейтингу Forbes. На третьому – Вадим Новинський.

На банківських рахунках учасники списку тримають близько $60 млн. А ось кеша найбільше у Юрія Дерев'янка – №18 у рейтингу. Готівкові заощадження позафракційного голови одного з підкомітетів Комітету ВР України з питань запобігання та протидії корупції перевищують $16,2 млн. При цьому значну частину цих коштів – $10,56 млн – Юрій Дерев'янко, згідно з декларацією, позичив своєму братові Олегу.

У рейтингу Forbes всього троє учасників не є народними депутатами. Крім президента Петра Порошенка, це мер Києва Віталій Кличко і очільник Миколаївської області Олексій Савченко – №11 і №12 відповідно. Савченко лише недавно змінив крісло у ВР України на губернаторський кабінет, ставши переможцем конкурсу, проведеного Національним агентством з питань держслужби.

У ТОП-20 потрапили і нардепи з Волині, зокрема Степан Івахів опинився на 8 місці. У нього журналісти нарахували статків майже на 104 мільйони. Сергій Мартиняк з 18 міляйонами – на 17 місці.

Надрукувати
мітки:
коментарів