Поділитись:

Нардепи закликають створити ще 2 госпітальні округи на Волині

Вівторок, 17 січня 2017, 16:37
Нардепи закликають створити ще 2 госпітальні округи на Волині

Народні депутати від Волині Ігор Гузь та Ірина Костанкевич закликаюють створити два додаткових госпітальних округи в області.

Про це повідомляє прес-служба Ігоря Гузя.

Нагадаємо: Волинська ОДА подала свою пропозицію КМУ щодо створення лише трьох регіональних медичних округів із центрами у Луцьку, Ковелі та Нововолинську. На думку депутатів, обов'язково потрібно додати, згідно з пропозиціями, що надходять з районів, ще два.

Зі слів Ігоря Гузя, Володимир-Волинський за всіма показниками може претендувати на додатковий госпітальний округ. Там знаходиться героїчна 14-а бригада. А це – близько 5 тисяч військовослужбовців. Наразі там також розгортається зенітно-ракетний полк. Є прикордонні застави, митний пункт. Місцева влада і вся громадськість міста підтримує і виступає за те, щоб був ще один госпітальний округ з центром у Володимирі.

На його думку, ОДА на чолі з Володимиром Гунчиком давить на громаду, медичну спільноту, щоб в області створили лише 3 госпітальні округи. У Чернігівській області, де майже така ж кількість населення, як на Волині, подали заявку на створення семи госпітальних округів. Ігор Гузь звинувачує голову Волинської ОДА у тому, що він не відстоює інтереси жителів області.

Читайте також: МЕР ВОЛОДИМИРА НЕ ПОГОДЖУЄТЬСЯ ЗІ СТВОРЕННЯМ ТРЬОХ ГОСПІТАЛЬНИХ ОКРУГІВ

Народний депутат Ірина Костанкевич підкреслила, що і округ №23 заслуговує на створення там додаткового госпітального округу.

"Камінь-Каширський, Маневицький райони та інші райони також повноцінні. Не можна карати Волинь тим, створюючи лише 3 госпітальні округи. Перш за все, тому що тут проживає багато чорнобильців, і в області висока онкозахворюваність. Позбавляти людей доступної та якісної медицини є злочином. Створення лише трьох госпітальних округів в рамках адмінреформи призведе і до трьох повітів. А це, на жаль, не відповідає тому історичному та територіальному розвитку, що був раніше в області".

Ігор Гузь надіслав депутатське звернення до Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана та голови Волинської ОДА Володимира Гунчикащодо необхідності створення додаткового госпітального округу із центром у Володимирі-Волинському.

Довідково:

Згідно з проектом постанови Кабміну про порядок утворення округів, критерієм поділу є доступність до центру, що не може перевищувати 60 хв за наявності твердого покриття. Також повинні враховуватися і демографічні показники, рівень захворюваності, маршрути пацієнтів до лікарень вторинного рівня, належне робоче навантаження. Госпітальний округ повинен мати мінімум одну лікарню інтенсивного лікування першого чи другого рівнів, хоспіси чи консультативно-відновлювальні центри. Адміністративними центрами госпітальних округів мають бути міста чи районні центри, де проживають більше 40 тисяч осіб, і де є лікарні інтенсивного лікування другого рівня. Якщо функції інтенсивного лікування розпорошено між різними лікарнями, то центр буде там, де краще матеріально-технічне оснащення.

Надрукувати
мітки:
коментарів
07 квітня 2024
05 квітня 2024
04 квітня 2024
03 квітня 2024
13:09
26 березня 2024
25 березня 2024
23 березня 2024
09 березня 2024
20:10
17:22
27 лютого 2024