Поділитись:

Британія пропонує збудувати завод з виробництва зброї для України у Польщі

П'ятниця, 27 січня 2023, 14:49
Британія пропонує збудувати завод з виробництва зброї для України у Польщі

Фото ілюстративне

У Польщі має бути побудований «величезний завод з виробництва зброї», щоб допомогти Україні виграти війну.

Про це заявив голова комітету з оборонних питань парламенту Великої Британії Тобіас Еллвуд, пише «Європейська правда» з посиланням на The Telegraph.

Еллвуд заявив, що західні уряди продемонстрували відсутність стратегічної далекоглядності у своїх планах допомогти Україні «вижити і процвітати».

Депутат-консерватор привітав рішення про постачання основних бойових танків західного виробництва, але заявив, що її модель з різними ланцюжками і типами боєприпасів «нежиттєздатна».

«Це просто недоцільно в довгостроковій перспективі. Танки сьогодні – так. Але нам потрібна стратегія, щоб переконатися, що Україна зможе захистити себе», – сказав він.

В умовах, коли західні військові запаси скорочуються, Еллвуд вважає, що створення збройового заводу в Польщі може допомогти перетворити українські збройні сили на більш незалежну армію.

Концепція може бути заснована за зразком заводу з виробництва мікрочипів, відкритого Тайванем у США, який побоюється, що китайське вторгнення може відрізати його від Заходу.

«Зробімо те ж саме з Україною, щоб вони могли закуповувати власне обладнання за своїми специфікаціями, можливо, за стандартом НАТО, і мати постійно захищений ланцюжок постачання», – сказав Еллвуд.

Нагадаємо: у Пентагоні підтвердили, що планують передати Україні сучасну модифікацію танків Abrams M1A2, а не A1, запаси яких є в американських військових.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
03 травня 2024
02 травня 2024
19:31
01 травня 2024
30 квітня 2024
28 квітня 2024
26 квітня 2024
25 квітня 2024