Поділитись:

Як «народний» супутник допомагає нищити окупантів (відео)

П'ятниця, 03 лютого 2023, 20:43
Як «народний» супутник допомагає нищити окупантів (відео)

У серпні Фонд Сергія Притули купив супутник компанії ICEYE, завдяки якому Україна може отримувати ексклюзивні знімки безперервно, гарантовано та у режимі 24/7 за будь-яких погодних умов. Ці знімки допомагають краще планувати операції, а отже, ефективніше нищити ворога.

У новому випуску програми «Прайм-Тайм» на телеканалі «Конкурент TV» керівник військового напрямку Фонду Сергія Притули, лучанин та відомий активіст Роман Сініцин розповів про використання супутника з часу купівлі.

Роман Сініцин зауважив, що про успішні кейси використання більше може розповісти Головне управління розвідки України – нещодавно там оприлюднювали інформацію щодо кількості успішно виявленої військової техніки – йдеться про сотні виявлених і уражених цілей. Безпосередньо Фонд Сергія Притули не має доступу до супутника і працівники не можуть переглянути якусь конкретну ділянку фронту.

«Те, що супутник працює ефективно і дозволяє виявляти цілий ряд цілей, які раніше виявляли з затримкою чи взагалі не виявляли, – це вже історія доведена. Я спілкуюсь з командирами об’єднаних артилерійських бригад..., які регулярно отримують дані з супутникових знімків для того, щоб потім вражати цілі за допомогою Cesar, HIMARS чи іншими засобами вогневого ураження», – зазначив Роман Сініцин.

Пан Роман вважає, що вже сам факт купівлі супутника увійшов в історію, адже він переконаний, що таких кейсів раніше не було: коли люди просто «скинулись» грошима і купили своїй армії супутник.

«І ми насправді дуже горді цією історією і вдячні керівництву Міноборони і Головному управлінню розвідки, що доручили нам такий процес, з яким ми впорались», – додав він.

Детальніше – у відео:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів