Поділитись:

Депутати Волиньради говорили з Романюком про розвиток Луцька

Середа, 18 січня 2017, 17:00

Відбулася зустріч міського голови з депутатами Волинської обласної ради, які представляють місто Луцьк.

На зустрічі Микола Романюк разом з депутатами Волинської облради обговорили, що було зроблено в місті протягом 2016 року, і визначили основні пріоритети життєдіяльності міста у 2017 році. Зустріч депутатів та міського голови відбулась 18 січня у залі засідань департаменту ЦНАП.

Замість вступного слова Микола Романюк розповів депутатам про те, що у місті встигли зробити торік. Серед основних об'єктів, які вдалось зробити у 2016-му, мер назвав відновлення роботи дитячого садочка на вулиці Декабристів. Втім він зауважив, що незважаючи на це, проблема із браком дошкільних навчальних закладів у місті досі актуальна.

Також за кошти міського бюджету на вулиці Наливайка відкрили амбулаторію.

"Проблема усіх амбулаторій – це сучасне обладнання", – зауважив Микола Романюк.

Перший заступник міського голови Тарас Яковлев розповів депутатам про те, як сформували бюджет у 2017 році.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ЧИМ НЕПРОСТИЙ БЮДЖЕТ ЛУЦЬКА НА 2017 РІК

Він зазначив, що дохідна частина бюджету суттєво зростає. Якщо у 2015 році доходи становили 1,3 мільярда гривень, то у 2016 році ця сума становила 1,6 мільярда гривень. Така ж тенденція збереглася у 2017 році, де остаточний показник – 1 мільярд 180 мільйонів гривень.

Основним джерелом наповнення загального фонду, тобто тих коштів, які заробляє місто, є податки на доходи фізичних осіб (ПДФО).

Серед істотних податків та зборів Тарас Яковлев назвав земельний податок, єдиний податок, плату за адміністративні послуги та інші податки та надходження.

Щодо витрат, то заступник міського голови сказав, що і тут спостерігається динаміка до збільшення.

Достатньо серйозно передбачили підтримку військовослужбовців: програма підтримки атовців та демобілізованих – 6 140 млн і співфінансування житла – 8 млн.

Також Тарас Яковлев поділився й планами на 2017 рік: розповів про те, що планують зробити в місті за бюджетні кошти.

"Цьогоріч ми хочемо амбулаторію відкрити в частині приміщення аптеки на вулиці Гордіюк. Це достатньо реальний і недорогий проект, бо приміщення достатньо пристосоване", – сказав Тарас Яковлев.

Також Микола Романюк попросив голову Волинської обласної державної адміністрації Володимира Гунчика посприяти в добудові школи та центру інтеграції.

Депутат Волиньради Михайло Імберовський сказав, що працювати і організовувати круглі столи з громадами із навколишніх сіл, які оточують Луцьк, щоб рухати процес децентралізації.

Надрукувати
мітки:
коментарів