Поділитись:

Луцькі патрульні просять усунути небезпечні вибоїни на дорогах

Четвер, 19 січня 2017, 11:55

Патрульна поліція Луцька наголошує на загрозі безпеці руху через стан дорожнього покриття.

Від початку року сектор безпеки дорожнього руху УПП у м. Луцьку видав 17 вимог на департамент житлово-комунального господарства міської ради та КП "Луцьксвітло" щодо ліквідації слизькості, встановлення або заміни дорожніх знаків, а також роботи світлофорних об'єктів, – повідомляється на сторінці патрульної поліції у Facebook.

Деякі дорожні знаки замінюють, аби вони відповідали вимогам ДСТУ. За інформацією працівників сектору, усі вимоги наразі виконують.

Окрім того, правоохоронці видали 1 протокол на працівників дорожньо-експлуатаційної дільниці, які обслуговують дорогу в с. Струмівка, де нещодавно саме через слизьку дорогу трапилась ДТП. Протокол направили до суду, в разі позитивного рішення – на дільницю накладуть штраф. На цю ж дільницю видали припис, аби працівники посипали дорожнє покриття та забезпечили безпечний рух.

Також патрульні звернулась до міської ради з інформацією про стан вулично-дорожньої мережі. У листі зазначено, що після несприятливих погодних умов утворилась значна ямковість та вибоїни, провали та осідання, на окремих ділянках дорожнє покриття практично зруйноване. В деяких місцях глибина вибоїн сягає 7-20 см, хоча, згідно з ДСТУ, не повинна перевищувати 4 см. Усе це створює загрозу безпеці дорожнього руху, адже часто водії змушені виїжджати на смугу зустрічного руху та порушувати ПДР, уникаючи потенційної небезпеки для себе і своїх автомобілів.

Головним чином, це стосується доріг, де проходять маршрути загального користування: вулиці Мамсурова, Окружна, Ківерцівська, Ковельська, Володимирська, Червоного Хреста, Винниченка, Набережна, Рівненська та інші.

Відтак Патрульна поліція рекомендує виділити кошти на ліквідацію ямковості та усунути недоліки, як тільки дозволятимуть погодні умови.

Надрукувати
мітки:
коментарів