Поділитись:

Кабмін збільшив оклади держслужбовців

Четвер, 19 січня 2017, 12:37
Кабмін збільшив оклади держслужбовців

Посадові оклади державних службовців та інших категорій працівників державних органів зростуть в середньому на 15 %.

Мінімальний розмір посадового окладу з 1 січня 2017 року становитиме 2 000 гривень, відповідно до Закону України "Про державну службу", – повідомляє Урядовий портал.

Відповідне рішення Кабмін ухвалив задля впорядкування у 2017 році зумов та розмірів оплати праці працівників державних органів (державних службовців, працівників патронатної служби, працівників державних органів, які виконують функції з обслуговування).

"Суттєво у поточному році зростуть стипендії студентів. Зокрема, мінімальна звичайна стипендія зросте на 33,4%, а мінімальна стипендія на окремі спеціальності (педагогічні, природничо-математичні, природничі, математичні, інженерні) ВНЗ ІІІ-ІV р.а.– на 54,3%, а стипендія відмінників на ці спеціальності буде підвищена до 102%. Також у цьому році двічі будуть перераховані пенсії, причому їхнє зростання буде випереджати прогнозовану інфляцію. Це означає, що розміри зарплат, пенсій і соціальної допомоги в 2017 році зростатимуть швидше, ніж ціни", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що з 1 січня 2017 року перший тарифний розряд єдиної тарифної сітки, який є основою для нарахування заробітної плати у бюджетній сфері, дорівнює 1 тис. 600 грн, амінімальна заробітна плата становитиме 3 тис 200 грн – вона зросла на 100 %.

Надрукувати
мітки:
коментарів