Поділитись:

Google заплатив компанії Apple 1 мільярд доларів за право бути пошуковиком на IPhone, - ЗМІ

П'ятниця, 22 січня 2016, 19:16

Компанія Google могла заплатити компанії Apple суму в 1 мільярд доларів за право залишатися пошуковиком за замовчуванням на пристроях "яблучної" компанії.

Як розповіла на слуханнях адвокат Oracle Аннет Херст, Google уклала з купертинцями угоду, за якою відраховує певний відсоток від виторгу, отриманого Google на пристроях Apple. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на стенограму судового розгляду у справі про позов Oracle Corp. про захист авторських прав, поданого цією компанією проти Google, за інформацією Forbes.

Херст зазначила, що "в певний момент часу частка виторгу склала 34%". Щоправда, як зазначає Bloomberg, не зрозуміло, чи йдеться про суму виторгу, отриману Google від використання на пристроях конкурента, або стільки належало сплатити Apple. "Відсоток просто заявлено, це має бути зазначено. Ми тут говоримо гіпотетично. Цю цифру публічно не озвучували", – заявив адвокат Роберт Ван Нест.

Google виступила проти того, щоб конфіденційна інформація про угоди з Apple стала надбанням громадськості. Компанія попросила відредагувати стенограму, мотивуючи це тим, що розкриття подібної інформації може сильно вплинути на здатність домовлятися в майбутньому з іншими компаніями. Apple підтримала прохання Google, зазначає агентство.

Суддя, який головував на процесі, спочатку відмовив Google і не вилучив із протоколу інформацію, надану Oracle, проте пізніше електронний варіант стенограми зник із сайту суду без повідомлення про рішення задовольнити клопотання компаній.

Представники Google і Apple відмовилися коментувати агентству озвучені Oracle в суді дані.

Надрукувати
мітки:
коментарів