Поділитись:

В 2017 році вперше частку на вилов риби встановлено терміном на 5 років

П'ятниця, 20 січня 2017, 11:32

Держрибагентство вперше встановило частки на вилов риби не на 1, а на 5 років – з 2017 по 2021 рік.

Відтепер частка від ліміту визначається у відсотках для кожного користувача водних біоресурсів, – повідомляється на сайті відомства.

За основу було взято вилов по кожному користувачу за 2013 – 2016 роки та загальний вилов всіма користувачами на відповідному водному об'єкті за ті роки.

Сам ліміт вилову для кожної окремої водойми оновлюватиметься щорічно і формуватиметься Держрибагентством на основі наукових досліджень щодо стану рибних запасів водойми.

"Продовження терміну дії до 5 років дозволить підприємцям прогнозувати економічну складову своєї діяльності в довгостроковій перспективі. Рибалці не потрібно щороку повторно отримувати квоту і хвилюватись, чи отримає він право на вилов, чи не зменшиться його квота, а спокійно працювати", – наголосив Голова Держрибагентства Ярема Ковалів.

Також, вперше з 2017 року частки на вилов водних біоресурсів розподілятимуться за комбінованим підходом – історичний принцип та аукціон. На основі історичного принципу отримати частку на вилов водних біоресурсів мають право користувачі, що традиційно здійснюють промислове рибальство. Користувачі, що є новими на ринку, зможуть придбати частку на вилов у порядку аукціону. Для цього Держрибагентство щорічно має право залишати у резерві до 15% від встановленого ліміту. Очікується, що перші аукціони будуть проходи в першій половині 2017 року.

Надрукувати
мітки:
коментарів