Поділитись:

Прокуратура знайшла порушення в роботі луцьких прикордонників

Понеділок, 23 січня 2017, 12:58

Прокуратура області перевірила роботу Луцького прикордонного загону.

Упродовж 2016 року підрозділами прикордонного загону адміністративно затримано та доставлено до відділів прикордонної служби 164 особи. При цьому трьох громадян України прикордонники затримали безпідставно, адже суд за результатами розгляду протоколів про адміністративне правопорушення закрив справи щодо них за відсутності складу та події правопорушення, – повідомляє прес-служба прокуратура Волині.

Також виявили порушення при складанні протоколів про адміністративне затримання та випадки особистого огляду громадян, огляду та вилучення речей і документів затриманих осіб без залучення двох понятих.

Окрім того, зафіксували й випадки безпідставного прийняття рішень про примусове повернення іноземців за межі України.

Так, Луцьким прикордонним загоном у жовтні минулого року прийняті рішення про примусове повернення за межі України 4 громадян Республіки Гвінея, громадянина Республіки Конго й громадянина Республіки Сирія, які тривалий час законно проживають в Україні, перебувають у шлюбі з українками, мають дітей.

Попри те, що Луцький міськрайонний суд відмовив Луцькому прикордонному загону у задоволенні позовів про примусове видворення за межі України цих іноземців, рішення про їх видворення досі не були скасовані.

Задля усунення виявлених порушень закону, притягнення до відповідальності винних у них осіб та скасування незаконних рішень про видворення іноземців прокуратурою області внесено вказівку начальнику Луцького прикордонного загону. За результатами її розгляду до дисциплінарної відповідальності притягнуто 4 службових осіб загону. Рішення про видворення іноземців скасовані.

Надрукувати
мітки:
коментарів