Поділитись:

У чому полягає роль дизайнера інтер’єру*

Вівторок, 07 березня 2023, 11:35
У чому полягає роль дизайнера інтер’єру*

Послугу розробки дизайну інтер’єру у Львові, Івано-Франківську, Чернівцях, Луцьку або іншому місті чи містечку надають чимало ремонтно-будівельних компаній та дизайнерських бюро. Дизайнер — фахівець, який розуміється на проєктуванні та має знання у мистецькій сфері, допомагає зробити житло привабливим візуально, стильним та комфортним для мешканців.

Чим обґрунтована потреба залучати до ремонту в будинку, квартирі дизайнера? Чи можна обійтися без послуг професіонала? З’ясуймо це, розглянувши основні напрями роботи фахівців.

Комплексні послуги

Роль дизайнера під час проведення ремонтних робіт полягає насамперед у проєктуванні майбутнього вигляду житла. Цей фахівець:

  • дізнається про побажання клієнта, оглядає об’єкт та робить заміри;
  • складає технічне завдання;
  • формує концепцію та створює ескіз;
  • розробляє детальний дизайн-проєкт, який включає креслення з розміщенням комунікацій, меблів, сантехніки тощо, підбір колірних рішень та освітлення;
  • робить комп’ютерну 3D-візуалізацію об’єкта;
  • підбирає матеріали, меблі та аксесуари.

Під час виконання ремонту дизайнер контролює дотримання плану будівельною бригадою.

Консультації з фахівцем

Якщо ви вмієте працювати з дизайнерськими програмами, зробили ескізи, креслення чи 3D-візуалізацію самостійно або для вас виконував проєкт дизайнер-початківець, доцільно було б додатково порадитися з професіоналом. Для цього достатньо замовити консультацію.

Чимало дизайнерів нині консультують онлайн. Ціна послуги зазвичай невисока, проте такий крок дозволить уникнути цілої низки помилок. Отримання онлайн-консультації має сенс, якщо ви:

  • хочете зробити простий ремонт без перепланувань;
  • беретеся за ремонтні роботи самостійно, робите це не вперше та бажаєте отримати професійний результат;
  • постали перед труднощами та потребуєте допомоги експерта.

Консультація також потрібна, якщо ви поки не маєте уявлення про кінцевий результат або сумніваєтеся щодо необхідності залучення фахівця до проєкту.

Окремі послуги дизайнера

 

У чому полягає роль дизайнера інтер’єру*

Якщо бюджет не дозволяє замовити комплексну послугу, зверніть увагу на більш доступні тарифні пакети, які пропонують ремонтно-будівельні компанії чи дизайнерські бюро. Зокрема, ви маєте можливість заплатити лише за:

  • планування з розставлянням меблів;
  • створення лише ескізів;
  • допомогу у виборі оздоблення тощо.

Деякі організації надають послугу з онлайн-супроводження проєкту, яка включає консультації протягом певного проміжку часу. Таким чином можна узгоджувати придбання шпалер, меблів, аксесуарів. Фахівцеві надсилаються фото та характеристики товару, а він допомагає зробити правильний вибір.

Роль дизайнера інтер’єру

Дизайнерська робота ґрунтується на двох основних принципах:

  • функціоналізму, за якого певні інтер’єрні рішення продиктовані насамперед практичністю, зручністю житла для мешканців;

  • естетики, яка визначається стилістикою, колірною гамою та загальним настроєм майбутніх приміщень.

Зрештою допомога досвідченого дизайнера варта додаткових грошових вкладень. Звернувшись до фахівця, ви отримаєте готове рішення, яке дозволить зробити будинок, квартиру затишними та зручними для проживання, уникнути помилок та зайвих витрат. Консультації й замовлення окремих послуг хоч і не охоплюють усіх важливих моментів, проте дають можливість досягти досить гарних результатів.

Надрукувати
мітки:
коментарів